Obvestilo

V Postojni 37 novih dreves

V okviru participativnega projekta »Drevesa v Postojni – naši najboljši sosedje« je društvo Drobnovratnik, v Postojni na do sedaj ozelenelih predelih posadilo 37 novih dreves. Za so nov življenjski prostor našla na Volaričevi ulici, pri Zdravstvenem domu, pri pokopališču, nasproti hotela Šport, pri vojašnicah …

Več zelenja in sence

»Z novimi drevesi je Postojna dobila nekaj več prepotrebnega zelenja, saj bodo dajala vsako leto malo več sence, malo bolj umirjala vetrove in hladila pregrete ulice ter mimoidočim nudila lepše poglede.« so navdušeni predlagatelji projekta, ki so pri vseh fazah njegove izvedbe aktivno sodelovali z Občino in izvajalcem, Hortikulturo Sežana.

Nujni skrb in podpora

»V tem sklopu projekta smo poiskali primerne lokacije in izbrali primerne drevesne vrste glede na posamezno rastišče – kar 12-im vrstam pripadajo ta drevesa in prinašajo tudi dodatno pestrost v mesto. Srčno upamo, da bodo mlada drevesa deležna vse potrebne nege. Kot smo se naučili na več delavnicah v izvedbi najboljših slovenskih arboristov, je za drevesa v mestu najpomembneje, da jim takoj na začetku nudimo vso skrb in podporo (kvaliteten rastni substrat, oporo, pogosto zalivanje …), da se dobro ukoreninijo in nas potem več desetletij razveseljujejo,« so ob zaključku projekta zapisali člani in članice društva Drobnovratnik.

Drevesa kot otroci

Drevesa so kot otroci, če jih od mladega lepo vzgajaš in jim nudiš dobre pogoje za življenje, kasneje z njimi nimaš ne problemov ne dela, ampak veliko veselja in ponosa.

Postojna.si/Uredništvo NzN

Foto: arhiv občine

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja