Obvestilo
?

V Postojni bodo jutri zaprli križišče z Vojkovo cesto

V sredo, 14. decembra, se bo začela 4. faza rekonstrukcije primarnega vodovoda in kanalizacije na Ljubljanski cesti, zato bo križišče z Vojkovo ulico zaprto za ves promet v obe smeri. Obvoz je urejen preko Kolodvorske ceste in Volaričeve ulice.

Sicer pa se bodo dela v prihodnosti nadaljevala proti severu vse do križišča Ljubljanske ceste z Notranjsko ulico in Potjo na Poljane. Glede na to, da je  projekt obnove vodovoda strateška naložba, namenjena nekaj prihodnjim generacijam, izvajalci vse občanke in občane prosijo za razumevanje in strpnost.

V času trajanja projekta, torej od začetka projekta v spomladanskih mesecih letošnjega leta pa do konca novembra, je bilo v vseh sklopih projekta zgrajenih 27.955,81 metrov cevovodov, kar je že skoraj polovica oziroma natančneje 44,88 % celotnega projekta, dela pa so bila v vrednosti 9.270.109,63 evrov.

Sprejeta je bila tudi odločitev, da se Ceste na Kremenco ne bo dokončno asfaltiralo, saj tega trenutne temperaturne razmere ne dopuščajo, ravno tako pa bo potreben ob zaključku projekta še priklop, kar pomeni, da bo potrebno izvesti še en izkop. Začasno bodo izvajalci uredili cesto na način, ki bo zagotavljal varno vožnjo. Uredilo se bo torej robove odrezanega asfalta in vse dostope na robnike.

Vir: Kovod Postojna

 

dela-na-ljubljanski-cesti_zapora-kriia-ljubljanska-cesta-vojkova-cesta_83

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja