Obvestilo

V Postojni dražji vrtci

Po sklepu občinskega sveta na zadnji lanski seji o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih Postojna in Prestranek, bodo s 1. januarjem 2020 na položnicah za oskrbo višji zneski. Kot je po seji povedala Elizabeta Zgonc, ravnateljica Vrtca Postojna, so glavni razlogi za povišanje cene vrtca  spremembe v plačnem sistemu, povišanje plačnih razredov strokovnih sodelavcev in drugih zaposlenih.

»S 1. januarjem 2019 so prišla prva dvigovanja plačnih razredov, naslednja bodo 1. novembra 2020. Prav tako se povečuje število zaposlenih, ki napredujejo v nazive in tudi teh, ki napredujejo iz podlage delovne uspešnosti. Poleg tega so se močno, celo za 67 odstotkov povečali stroški čiščenja,! Je dejala Zgončeva. »Če torej v Vrtcu Postojna svojega presežka prihodkov nad odhodki ne bi namenili za poplačilo, bi starše ta dvig doletel že prej.« Sogovornica dodaja, da so v decembru v vrtcu odprli 37. oddelek, ki se počasi polni, a se kakšno prosto mesto še najde, sicer pa so polno zasedeni.

V Vrtcu Prestranek za okoli 60, v vrtcu Postojna pa do 30 evrov višje cene

Medtem ko je še v letu 2017 za oba vrtca veljala enaka cena oskrbe v obeh vrtcih, tako kot v večini drugih občin, zdaj v Postojni temu ni več tako, kar je ravnatelj OŠ Prestranek Goran Uljan izvedel na seji. Starši otrok v Vrtcu Prestranek so se tako nehote znašli v precej neugodni situaciji. »Zame je to diskriminatorno do staršev, ki imajo otroke v našem vrtcu, poudarja Uljan, ki je bil prepričan, da bo cena oskrbe tudi letos enaka v obeh vrtcih. »A če sredstev ni, potem pač ni kje vzeti,« se strinja sogovornik in pojasnjuje, da bo vrtcu Prestranek za prvo starostno obdobje cena višja za dobrih 60 evrov in ker se subvencije praviloma vrtijo okoli 50%, odvisno v kateri razred je starš uvrščen, bi to zanje pomenilo okoli 30 evrov. Od 4 do 32 evrov, odvisno od programa in plačilnega razreda, pa bodo višje tudi položnice iz Vrtca Postojna.

Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja