Obvestilo

V Postojni kmalu nov vrtec

Župan Občine Postojna Igor Marentič je s podjetjem K Tivoli podpisal pogodbo za gradnjo novega vrtca z desetimi oddelki. Gre za 15-letno javno-zasebno partnerstvo, investicijska vrednost objekta pa je 4.270.000 evrov.

»Po letu in nekaj mesecih pogovorov in dogovorov smo prišli do točke, ko z zasebnim investitorjem podpisujemo pogodbo za izgradnjo,« je povedal Marentič. Vrtec bo stal na zemljišču vzhodno od kompleksa OŠ Antona Globočnika, južno od večstanovanjskega objekta in severno od enosmerne ceste Nova vas v Postojni.

V Postojno se priseljuje vse več ljudi, stari vrtec je že prepoln, novi pa naj bi v naslednjih letih rešil prostorsko stisko. »Zavedamo se, da otroci in zaposleni v vzgojnih zavodih potrebujejo primerne prostore za kvalitetno delo in preživljanje časa v šoli in vrtcu in kot občina smo v tem primeru vedno pripravljeni stopiti naproti,« je ob podpisu pogodbe dejal Marentič.

Vrtec bo obsegal 10 igralnic s pripadajočimi prostori, delilno kuhinjo in zunanjimi igralnimi površinami. Vse skupaj bo neto notranjih površin 2.085 m2. Dostopen bo s treh strani: iz Ulice prekomorskih brigad urejen dovoz na gospodarsko dvorišče, na višjem nivoju pa urejen dostop v zgornjo etažo vrtca, glavni vhod na spodnjem, pritličnem nivoju pa bo dostopen iz “slepe” ulice Nova vas.  Skupno bo urejenih 38 parkirnih mest, od tega dve za invalide.

Koncesija se podeli za čas gradnje – največ dve leti in za čas upravljanja in obratovanja objekta – največ 15 let. Koncesionar, ljubljansko podjetje K. Tivoli, Inženiring, gradnja, d.o.o., sicer hčerinsko podjetje Kolektorja Kolinga mora izdelati projektno dokumentacijo, pridobiti gradbeno dovoljenje, zgraditi objekt in pridobiti gradbeno dovoljenje v največ dveh letih. Pogodbeni rok prične teči z dnevom podpisa pogodbe.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: B. M. K: in arhiv občine

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja