Postojnska jama Triglav
Obvestilo

V Postojni na delu vlomilci

Po sporočilih Policijske uprave Koper je v ponedeljek, ob 1. uri ponoči, nekdo vlomil v prodajalno s telefoni v Postojni. Ukradel je približno 30 prenosnih  telefonov različnih proizvajalcev, podjetje pa oškodoval za približno 40.000 evrov. Danes pa je nekdo vlomil v dve kleti v stanovanjskem bloku v Postojni. Iz ene je odnesel PVC posodo z bencinom in smuči znamke Fischer, iz druge pa nekaj steklenic in dvoje smuči.

Ponoči so iz ZD Postojna obvestili policiste, da je pri njih poškodovan 21-letni
domačin, ki je bil udeležen v prometni nesreči. PO naknadnih ugotovitvah je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo in bočno trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti z elektronski alkotestom, ki je pokazal 0,58 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog po ZPrCP.
Na območju PU Koper so policisti od petka, 4. januarja, od 7.00 ure, do
ponedeljka, 7. januarja, do 7.00 ure, obravnavali 7 nedovoljenih prehodov državne meje z Republiko Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 6 oseb, PP Koper pa eno. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba.
Obravnavani po državljanstvu: Alžirija: 3, Indija: 1, Maroko: 1, Irak: 1,
Iran: 1. V zadnjih 24ih urah pa so obravnavali 7 nedovoljenih prehodov državne meje.
Vse so v skupini obravnavali policisti PP Kozine in vsi so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. Vsi so bili državljani Pakistana.

Vir: PU Koper

Ne spreglejte

Z novim parkiriščem P+R Cerknica bliže trajnostni mobilnosti

Pri cerkniški osnovni šoli so danes odprli novo parkirišče P+R. Dogodek je sovpadal z dejavnostmi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja