Obvestilo

V Postojni od prihodnjega tedna največje montažno drsališče v Sloveniji

Predvidoma ga bodo odprli prihodnji teden, v torek, 1. decembra, medtem ko priprave potekajo že pol leta. V tem času so namestili novo ograjo okoli celotne ploskve. »Zaradi nagiba tal na trgu smo namestili posebej za to izdelano podlago. Poleg tega je treba pred vsako sezono servisirati hladilne agregate, saj si okvare v kratki sezoni ne moremo privoščiti,« je za spletni portal Novice z Notranjske  pojasnil vodja organizacijskega odbora g. Ernest Zakarija. »Vse je bilo časovno povezano z javnim razpisom za izbiro najugodnejšega ponudnika, ki ga je javno objavila občina.«  Sogovornik še pove, da so jim bili v pomoč tudi nekateri sponzorji, ki vidijo v tem projektu dodatno ponudbo kvalitete življenja v naši regiji.

Kako velika bo ledena ploskev?

Letos bo ledena ploskev največja do sedaj, kar 450 kvadratnih metrov  oziroma 30 metrov dolžine in 15 širine. To bo verjetno največje montažno drsališče letos v Sloveniji.

Drsalisce Postojna2

Koliko ljudi naenkrat lahko sprejme?

Ne vemo natančno, saj doslej nismo imeli tako velike ledene površine, vendar je pomembno, da sproti nadziramo “gostoto”uporabnikov na drsališču. Ker projekt ni naravnan tržno, je na prvem mestu zadovoljstvo uporabnikov in njihova varnost.
Ravno zaradi varnosti v času največje frekvence uporabnikov omejimo prihod novih drsalcev na ledeno površino.

Kakšne so lanske izkušnje?

Z zadovoljstvom smo ugotovili, da je bila velika večina uporabnikov našega drsališča prvič v življenju na ledeni ploskvi. Ker so drsališče uporabljale tudi šole, smo s tem omogočili to izkušnjo tudi tistim otrokom, ki si tega v drugačnih okoliščinah ne bi mogli privoščiti. To je velika dodana vrednost kakovosti življenja v naši občini in širše.

Bo tudi letos možna izposoja drsalk?

Ker v naših krajih ni tradicije drsanja na ledu, ima le malokdo doma svoje drsalke. Zato smo se zelo potrudili, da smo priskrbeli večje število drsalk za izposojo. Problem predstavljajo različne velikosti nog uporabnikov, kar pomeni,  da smo morali najeti  večje število drsalk. To prinaša še večje dodatne stroške obratovanja. Da bi rekreacijo na ledu omogočili čim večjemu številu drsalcev, predvsem otrok,  je cena najema drsalk le 50 centov (ali 0,5 evra).

Kakšen bo obratovalni čas?
Obratovalni čas smo prilagodili uporabnikom. Odprto bo vsak dan, od ponedeljka do petka, od 16. do 21. ure, ob vikendih in praznikih  pa od 10. do 21. ure. V dopoldanskem času je drsališče  rezervirano za organizirane skupine in šole, seveda pa je vse odvisno od vremenskih razmer. Ker smo želeli ugoditi uporabnikom, smo letos pohiteli, pričeli bomo prej kot v preteklih sezonah,
tako, da bo “veseli december” še bolj vesel!

Kdaj bo predvidoma uradno odprtje?

Začetek je odvisen od vremenskih razmer do konca novembra. Če bo šlo vse po načrtih in ne bo vremenskih “presenečenj”, bo uradna otvoritev letošnje drsalne sezone v torek, 1. decembra.

Do kdaj bo drsališče obratovalo ?

Načeloma je z občino dogovorjeno, da bo drsališče obratovalo do 31. januarja 2016. V kolikor pa bodo vremenske razmere to  omogočale in bo zanimanje uporabnikov veliko, bomo poskušali še popestriti zimske šolske počitnice, ki se letos pričnejo že sredi februarja.
Radi bi se zahvalili županu za konstruktiven dialog in sodelovanje, da bi s skupnimi močmi središče mesta uredili čim bolj praznično. Hkrati bomo prispevali k dvigu kakovosti življenja občanov v Postojni ter omogočili otrokom zimske radosti,  ki so običajno rezervirane samo za vrstnike v večjih mestnih občinah.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Gregor Križaj

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja