Obvestilo

V Postojni in Pivki se gradi

Da bi bili občani obveščeni o samem poteku del na območju občin Postojna in Pivka in nekaterimi ovirami, ki so v tem času na naših cestah, vas seznanjamo z aktualnim stanjem na območju obeh občin.

OBČINA POSTOJNA

PC MAČKOVEC

Izvajajo se zemeljska dela za gradnjo pretočne celice, izvedene so vse predhodne aktivnosti za pričetek izvedbe pilotne vrtine pod obstoječo vodno celico.

TITOVA – REŠKA CESTA

Aktivno se izvajajo dela na cevovodih v koridorju obstoječega pločnika, trenutno  na odsekih od križišča z Reško cesto do Spara in na odseku mimo pokopališča. Popolna zapora pločnika bo predvidoma trajala do 30. 6. 2016. Občane naprošamo, da spoštujejo prometno ureditev in uporabljajo poti ob Reški in Tržaški cesti. V izvajanju je tudi podboj ceste v križišču Reške s Titovo cesto.

REŠKA CESTA

Izveden je podboj Reške ceste, v zaključni fazi so dela ob Reški cesti v smeri center mesta proti Petrolu. V naslednjih tednih bo izvajalec nadaljeval z zemeljskimi, gradbenimi in montažnimi deli ob Reški cesti.

RO ZALOG-VH PIVKA

V izvajanju so zemeljska, gradbena ter montažna dela od Zaloga proti Grobiščam. Na regulacijskem objektu Zalog se izvajajo betonska dela.

 

VH SOVIČ

V okviru terminskega plana so v polnem teku aktivnosti za pričetek sanacije VH Sovič.

OBČINA PIVKA

VH PIVKA-VH ZAGORJE

Izvajajo se dela na območju državne ceste Ilirska Bistrica – Pivka v vasi Parje in na odseku za naseljem Zagorje. Polovična zapora ceste urejena s semaforji na omenjenih odsekih bo trajala do 23. 6. 2016.

Kobod-CPG VH PivkaKovod-CPK Parje

VH ZAGORJE-ŠILENTABOR (na vodilni fotografiji)

Delna zapora cestišča z odstopom prednosti je urejena na lokalni cesti proti Šilentabru, saj je v gradnji cevovod Zagorje-Šilentabor.

CEVOVOD V RADOHOVI VASI

Začenja se tudi graditev cevovoda v Radohovi vasi, in to na odseku od studenca v Radohovi vasi proti vodohranu Pivka. Promet na tem delu ne bo oviran, saj trasa ne poteka po javnih poteh.

VODOHRAN PIVKA

Podjetje CPG je končalo z izkopom jame za vodohran Pivka, ki bo stal ob starem vodohranu nad Kolodvorsko cesto v Pivki. Prostornina vodohrana bo znašala tisoč kubičnih metrov, služil pa bo nemoteni oskrbi s pitno vodo na območju celotne občine. Izvajalec je začel z betonskimi deli, trenutno vgrajuje podložni beton.

CEVOVOD VODOHRAN PIVKA – VODOHRAN KAL

Predvidoma v prihodnjem tednu bo izvajalec začel graditi cevovod na odseku od Hrastja do vodohrana Kal. Trasa poteka po poljski poti, na kateri bo med gradnjo veljala popolna zapora, obvoz pa bo speljan po glavni državni cesti G1-6/339 in skozi naselje Kal.

ČRPALIŠČE NEVERKE – ČRPALIŠČE VALILNICA

Na tem odseku je podjetje Adrianing zgradilo približno 900 metrov vodovoda in sicer od državne ceste čez Vremščico do valilnice. Izvajalec je že pričel z izkopi trase ob državni cesti. Trasa poteka izven območja državne ceste, zato na tem odseku niso predvidene zapore ceste.

VODOVOD BUJE

Trenutno se izvajajo dela v zgornjem delu vasi Buje. Nekoliko je oviran dostop do stanovanjskih objektov.

Kovod Postojna

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja