Obvestilo

Postojnski maturanti “odplesali v “zrelo obdobje”

V središču Postojne se je v okviru Maturantske parade točno opoldne zavrtelo 132 maturantov, ki so se obenem pridružili akciji ministrstva za zdravje Zdrava zabava brez alkohola. Pretekla leta je namreč prav alkohol med mladimi povzročal obilo preglavic in negodovanja, tudi na maturantskih paradah.

Ta veličasten dogodek v Postojni že šestnajstič zapored pripravlja Plesna šola Urška Postojna, ki je tudi letošnjo, sicer najmanjšo generacijo maturantov, pospremila v  »zrelo obdobje«, ki jih čaka po opravljeni maturi.

20160520_120008

Plesalke in plesalce so na glavnem postojnskem trgu nagovorili tudi ravnateljici Helena Posega in Cvetka Kernel ter postojnski župan Igor Marentič. Slednji se je takole spomnil svoje mature:

»Na vsako generacijo posebej smo ponosni. Vse tisto, kar je za vami in kar je pred vami, je nepomembno v primerjavi s tem, kar je v vas,« je med drugim dejala Helena Posega in maturante pozvala, nas se veselijo. »Življenje je lepo, najdite v njem užitek in strast. Intuicija vas bo vodila naprej,« pa je maturantom povedala Cvetka Kernel.

Maturanti niso pokazali samo znanja četvorke, ampak so se zavrteli še v številnih drugih ritmih in plesih, od angleškega valčka do polke.

»Ne pozabite najlepših štirih let v življenju, uživajte, danes je vaš dan,« pa je maturantom ob koncu na srce položil župan Marentič.

Blanka Markovič Kocen

20160520_115922

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja