Obvestilo

V Postojni postavili temelji kamen Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij

Generalni direktor Direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Iztok Žigon in  direktorica Šolskega centra Postojna Helena Posega Dolenc sta ob stavbi Šolskega centra Postojna položila temeljni kamen za prizidek, v katerem bo do aprila prihodnjega leta na 1000 m2 zaživel Izobraževalni center sodobnih tehnologij.

Postojna – Vrednost naložbe prizidka, ki jo v celoti financira Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport, znaša 600.000 evrov.  Ob tem dogodku sta direktorica ŠC Postojna ter direktor CPG, d.d., podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo investicije.

podpis-pogodbe

Na tiskovni konferenci je mag. Nena Dokuzov, vodja razpisa za učne raziskovalne laboratorije z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo razglasila, da bo šola prejela tudi 831.500,00 evrov za nakup ustrezne opreme. Ob tem je poudarila, da jo veseli, da so v šoli zavezani temu, da bo znanje prek uporabe sodobnih tehnologij prehajalo v gospodarstvo in bo tudi sicer čim bolj dostopno širši javnosti.

Pomembno angažiranje lokalne skupnosti

Na novinarski konferenci je državna sekretarka ministrstva za izobraževanje dr. Andreja Barle Lakota dejala, da tako hitre izvedbe brez angažiranja lokalne skupnosti, gospodarstva in poslanke Dekleva, ki je bila pomembna vez z ministrstvi, ne bi bilo. Generalni direktor Direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Iztok Žigon je ob postavitvi temeljnega kamna povedal, da “ministrstvo močno podpira tovrstne projekte, ker vemo, da naši dijaki potrebujejo nova znanja, praktični pouka, s projektom novih strojnih in avtomehaničnih delavnic pa se lahko naučijo tistih veščin, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.”

Novi prostori na voljo tudi gospodarstvu

Orodjarstvo je v regiji najmočnejša gospodarska panoga in eden večjih ponudnikov zaposlitev. Odprtje Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij bo zagotovilo, da se izobraževanja udeležujejo in končajo usposobljeni dijaki, študenti ter odrasli z vsem potrebnim strokovnim znanjem za delo v orodjarstvu, robotiki, CNC-ju in avtomatizaciji.

»Če je cilj, se najde tudi pot, čeprav ni vedno najlažja,«  je ob položitvi dejala direktorica Šolskega centra Postojna Helena Posega Dolenc in poudarila, da bodo novi prostori na voljo tudi gospodarstvu, za usposabljanje, dokvalifikacije in prekvalifikacije zaposlenih ter vseh  tistih, ki jim tovrstno znanje primanjkuje ali pa bi ga želeli osvežiti. V Šolskem centru Postojna se na srednji stopnji strojništva izobražuje več kot 300 dijakov, na Višji strokovni šoli pa skoraj 200 študentov.

Slovesne postavitve temeljnega kamna so se udeležili tudi župani Postojne, Pivke in Cerknice, postojnski svetniki, predsedniki LO SMC Cerknica,  Ilirska Bistrica in Logatec, direktor direktorata za investicije na MGRT Iztok Žigon, državni sekretar na MGRT Aleš Cantarutti in mnogi drugi, ki so prispevali, da so z današnjo slovesnostjo tudi simbolno začeli z gradnjo.

Foto: arhiv ŠC Postojna:  Blanka Markovič Kocen

20160930_125111

jazz

 

20160930_125022

 

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja