Obvestilo

V Postojni pričakujejo več kot 10.000 ljubiteljev praženega krompirja

Občina Postojna bo v soboto, 7. septembra 2019 gostila 19. Svetovni festival praženega krompirja, na katerem je pričakovati več kot 10.000 obiskovalcev.

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi bo letos že 19. leto zapored organiziralo nabor svetovnih pražilcev krompirja z vsega sveta. Vsak pražilec ima poseben recept priprave krompirja, s katerim se predstavi na prireditvi. Le-tega bodo lahko obiskovalci brezplačno poskusili.

Celoten program dogodka bo potekal na parkirišču PTC Primorka, spremljal pa ga bo bogat kulturni in zabavno-glasbeni program z domačimi izvajalci. Obiskovalci bodo poleg tega obiskali tudi širok nabor ponudnikov z domačimi pridelki, izdelki domače obrti in spominki, značilnimi za našo regijo. Ob 16. uri je predviden uradni zaključek festivala, na katerem bo predan prapor županu Občine Sevnica, ki bo v naslednjem letu gostitelj že jubilejnega 20. festivala praženega krompirja. Na festivalu se bo v letošnjem letu predstavilo več kot 60 pražilskih ekip iz Slovenije in tujine (Švedska, Velika Britanija, ZDA, Nemčija, Avstrija, Madžarska in druge države). Za vse obiskovalce bo na voljo brezplačen pražen krompir na več kot 99 načinov.

Organizatorji dogodka so gostom predlagali in ponudili obisk turističnih znamenitosti kot tudi lokalnih ponudnikov, tako gostinskih kot trgovskih storitev. Prepričani so, da boste na podlagi predvidenega obiska dogodka in programa le-tega, lažje organizirali delo in ponudbo v svojih obratih. Obenem vas vljudno naprošajo za sodelovanje in v primeru povpraševanja po parkiriščih ali dodatni ponudbi v mestu, goste prijazno usmerite. Verjamejo, da bo dogodek z vzajemnim sodelovanjem bolj uspešen.

Na spodnji povezavi so tudi informacije glede spremenjenega prometnega režima na dan dogodka :

http://www.visit-postojna.si/si/novice/2019/09/433-SPREMENJENA-PROMETNA-UREDITEV-V-CASU-19-SVETOVNEGA-FESTIVALA-PRAZENEGA-KROMPIRJA-V-POSTOJNI

Sidonija Zega

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja