Obvestilo

V Postojni se začenja konferenca Evropskega foruma za raziskave na citoskeletu

V postojnskem kulturnem domu se je v organizaciji ljubljanske medicinske fakultete začela mednarodna zdravstvena konferenca mednarodnega združenja Evropski forum za raziskave na citoskeletu, na kateri bo trideset uglednih predavateljev med drugim obravnavalo najnovejša dognanja s področja dednih bolezni kože in rakavih sprememb. Na konferenci bodo obravnavali tudi najnovejša dognanja s področja molekularne in celične biologije ter mehanizmov nastajanja različnih bolezni pri človeku.

Dogodka se udeležujejo delegati iz več kot 20 držav, predavatelji pa bodo iz Evrope, ZDA, Kanade in Singapurja.

Na uvodnem predavanju bo ena izmed vodilnih znanstvenic na področju raziskav različnih bolezni kože ter direktorica Inštituta za medicinsko biologijo in Inštituta za raziskave kože v Singapurju Ellen Birgitte Lane med drugim spregovorila o redkejših boleznih kože.

Profesor Radovan Komel z ljubljanske medicinske fakultete bo v nadaljevanju med drugim predstavil najnovejše rezultate svoje raziskovalne skupine, ki je iskala potencialne biomarkerje za eno najbolj agresivnih oblik raka na možganih, francoski profesor Joel Eyer pa svoj pristop k zdravljenju te oblike raka.

Konferenca bo v Postojni potekala do 4. Septembra. (STA, B. M. K.)

Foto: sij.si

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja