Obvestilo

V Postojni Turizem preklicali skupščino Postojnske jame

Po prejemu sklepa postojnskega občinskega sveta je direktor družbe Postojna turizem Teodor Kocman preklical za danes predvideno skupščino Postojnske jame, na kateri naj bi odločali o posebni reviziji nekaterih poslov družbe. Kot je znano, gre za nakupe nepremičnin in svetovalne ter druge pogodbe, realizirane in načrtovane naložbe.

Po Kocmanovih besedah Postojna turizem kot manjšinski delničar prek svojega predstavnika v upravnem odboru kljub temu lahko zaprosi za dodatna pojasnila oziroma za ponovni sklic skupščine.

Spomnimo, da je Kocman oktobra ob predstavitvi zahteve za sklic skupščine pojasnil,  da je Batagel & Co. z dvema pogodbama družbi Postojnska jama prodal nepremičnine v vrednosti slabih štirih milijonov evrov. Batagel & Co. pa je na ta način ustvaril za več kot dva milijona evrov dobička, za katerega je denar nakazala Postojnska jama.

Marjan Batagelj je vse očitke o nepravilnostih zavrnil z utemeljitvijo, da sta bila posla izpeljana na podlagi cenitev, poleg tega pa je treba upoštevati, da knjigovodska vrednost ni enaka tržni vrednosti. Posle naj bi po njegovih besedah preverili pristojni organi.

STA, B. M. K.

Foto: Iztok Medja

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja