Obvestilo

V Postojni zaživelo eno največjih odprtih drsališč v Sloveniji

Na trgu pred hotelom Kras v samem središču Postojne so sinoči odprli montažno drsališče, s 450 kvadratnimi metri eno največjih tovrstnih objektov na prostem v Sloveniji, ki ga je že tretje leto zapored postavilo podjetje Studio Proteus. Ledeno ploskev so prvi drsalci lahko preizkusili že sinoči, množičen obisk odprtja pa je nedvoumno pokazal, kako dobrodošla popestritev zimskega utripa je drsališče.

Postojna – V podjetju so zadovoljni z lanskim obiskom in napovedujejo več novosti. »Tako velikih montažnih drsališč v Sloveniji ni prav dosti, naše pa je zagotovo edinstveno s pogledom na zgodovinske stavbe iz 17. stoletja in na hrib Sovič z ostanki gradu, zato bomo k drsanju v srcu Postojne povabili tudi obiskovalce od drugod, še posebej tiste, ki v Postojni prenočujejo bodisi pri zasebnih sobodajalcih ali v hotelih,« napovedujejo organizatorji, ki so v sodelovanju z Notranjskim muzejem opremili ograjo drsališča s fotografijami motivi Postojne pozimi in tako zgodbo drsališča povezali tudi s ciklom filmov »Stari Postojnčani«, ki nastajajo v produkciji Studia Proteus. »Tako bo drsališče postalo prostor, kjer se bomo »Postojnci« ne samo družili, ampak tudi bolje zavedali naše preteklosti in svoje identitete.«

Letos tudi šola drsanja

V organizacijskem odboru so zadovoljni z lanskim obiskom drsališča, saj so našteli kar 6000 drsalcev, ki so na zimsko rekreacijo prišli tudi iz drugih občin. Lanska novost, turnir v curlingu, je bila dobro sprejeta, zato bodo letos organizirali štiri tovrstna športna druženja, 16. in 27. decembra ter 6. in 20. januarja. Mladi drsalci se bodo veselili iger na ledu in šole drsanja. Med novostmi bo tudi tradicionalni dogodek Društva za gostinstvo in turizem Postojna Pivka, ki bo 27. decembra.

Drsališče bo odprto od ponedeljka do petka, od 16. do 21. ure (s predhodno rezervacijo za organizirane skupine od 7. do 15. ure) in med vikendom in prazniki od 10. do 21. ure. Za uro drsanja bodo drsalci odšteli štiri evre, z lastnimi drsalkami pol evra manj.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161201_182247

20161201_180725

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja