Obvestilo

V postojnski stari banki mestna galerija?

Občina Postojna je po nekajletnem procesu, vendarle postala lastnik stavbe, stoječe na parcelni številki 2611/47, k.o. Postojna, v katerih je imela svojčas prostore Banka Koper. Nepremičnina v centru mesta je za občino izrednega pomena, saj se lahko na ta način s primernimi vsebinami, ki jih bo vključevala,  ureja mestno središče.

Leta 2009, ko se je Banka Koper preselila v prostore čez cesto, je stavba na vogalu ostala v večini prazna. Po skoraj desetih letih so njeni prostori v lasti Občine Postojna. Nepremičnino je v deležu do 48 petdesetin odkupila na javni dražbi za 150 tisoč evrov, kar je v primerjavi z njeno tržno vrednostjo zelo ugodno.

Hišo bo zdaj, po manjših popravilih in čiščenju, treba napolniti z vsebinami. Pogoj pri upravljanju stavbe pa je, da so uporabniki davčni zavezanci, saj se v njej lahko izvaja zgolj obdavčljiva dejavnost. Občina bo po temeljitem gradbenem pregledu stavbe in izvedbi postopka etažiranja le-te, iskala kupce oziroma najemnike prostorov, ki jih v stavbi ne primanjkuje. Velika želja tako občanov kot Občine je, da bi se v delu stavbe uredilo mestno galerijo, ki v turistični in s kulturo prežeti Postojni manjka. Lokacija v samem središču mesta je idealna in tudi prostori so primerni.

Da bi našli primerne podnajemnike, oziroma da bi si zainteresirani uporabniki ter občani stavbo ogledali, bo Občina konec septembra organizirala dan odprtih vrat. Možen bo ogled celotne stavbe in se prepričati, da je ta v odličnem stanju glede na to, da je bila neuporabna skoraj desetletje.

Na občini upajo, da bo z manjšimi popravili, čiščenjem in primernimi uporabniki stavba v centru Postojne začela pisati novo zgodovino.

Vir: Občina Postojna

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja