Obvestilo

V Prestranku bodo volili na svojih »starih« voliščih

Potem ko so se prebivalci Prestranka uprli, ker so nekateri morali na volišče v Koče, namesto da bi volili na svoje »starem« in bližjem volišču v OŠ Prestranek, je občinska volilna komisija Postojna danes sprejela sklep, ki omogoča Prestrančanom, da volijo po starem.

Na spletni strani občine Postojna so zapisali: »Občinska volilna komisija je v petek, 3. 10. 2014, sprejela sklep o spremembi sklepa o določitvi volišč za izvedbo lokalnih volitev 2014, s katerim je odločila, da se za morebitni 2. krog glasovanja za župana spremeni območji volišč s sedežema v OŠ Prestranek in Domu krajanov v Kočah tako, da volivci iz naselij Prestranek in Žeje volijo na volišču v Prestranku, volivci iz naselja Koče pa na volišču v Kočah.«

Na odziv komisije se je odzval tudi županski kandidat Igor Marentič, ki je v sporočilu za javnost zapisal, da je vesel, da so člani OVK spoznali zmoto in s sklepom omogočili, da lahko ljudje izrazijo svojo voljo na način, ki je najbolj racionalen. Marentič še dodaja: »Tovrstna odločitev je še en dokaz, da lahko združeni občani demokratično vplivajo na sporne odločitve občinskih organov in da je napake moč odpraviti, če se jim upremo odločno, mirno in organizirano, kot se je to zgodilo v Prestranku. Čestitam vsem krajanom Prestranka, ki so stopili skupaj in zaščitili svojo ustavno pravico do volitev. Zahvaljujem se vsem, ki so dokazali, da ne bodo popuščali, in da bodo s pokončno držo tudi v bodoče svojo voljo izražali suvereno.« (A. J.)

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja