Obvestilo

V prvi polovici prihodnjega leta novo vodstvo Certe

Certa Holding bo novo vodstvo dobil v prvi polovici novega leta, je za STA povedal Marjan Batagelj, prvi mož Postojnske jame, nove največje lastnice Certe Holding. “Dobiti nekoga, ki bo vodil to zahtevno holdinško strukturo, v katero sodi tako Hotel Cerkno kot tudi TIK in del Eti Cerkno, ni enostavno,” pravi Batagelj.

Nadzorni svet holdinga, ki mu predseduje Batagelj, ima trenutno tri oziroma štiri kandidate za vodenje Certe Holding. Cerkno bo tako močno, kot bo močna Postojnska jama, poudarja Batagelj in dodaja, da mora imeti Cerkno pri zelenih zimah vedno pripravljeno alternativo.

Zadeve se v Cerknem glede lastniške strukture počasi umirjajo. Batagelj si je z ekipo že ogledal Hotel Cerkno, smučišče in TIK Kobarid. Prvi načrti vključujejo prenovo hotela. Obnova bazena v termah je praktično zaključena, Batagelj vidi neizkoriščen potencial v prostoru nad termami, kjer bi lahko »domovala« zdaj razpršena uprava. Občina Cerkno tudi že načrtuje projekt izgradnje mostu, ki bo povezoval levi in desni breg potoka, ki teče tik ob termah in hotelu.

Batagelj vidi izjemno velik potencial  na Cerkljanskem in Idrijskem in številne sinergije s Postojnsko jamo. Turistom želi ponuditi predvsem naravno in kulturno dediščino na osi od Postojne prek Idrije in Cerknega do Kobarida.

STA/Uredništvo NzN

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

Kvačkanje neskončnega šala na Blokah

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, enota Ivana Čampa Nova vas na Blokah, že tretje leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja