Obvestilo

V Škofljici nadaljujejo z deli v okviru projekta oskrbe s pitno vodo

Škofljic – V sredo so v Škofljici podpisali aneks k pogodbi za podaljšanje izvedbe del z izvajalcem gradbenih del v okviru drugega sklopa projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Ljubljanice. Župan Ivan Jordan je med drugim izpostavil, da gre za pomemben projekt, ki bo pripomogel k rešitvi vrsto let trajajoče problematike na področju oskrbe z vodo.

Občina Škofljica v tem infrastrukturnem projektu sodeluje še s štirimi občinami, in sicer Logatec, Postojna, Log – Dragomer in Brezovica, s katerim bodo zagotovili ustrezno infrastrukturo za oskrbo s pitno vodo, zmanjšali izpostavljenost prebivalcev oporečni pitni vodi in izboljšali javno oskrbo s pitno vodo, so zapisali na Občini Škofljica.

Vrednost celotnega projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Ljubljanice – drugi sklop znaša devet milijonov evrov brez DDV in ga delno financira država (1,07 milijona evrov), delno pa kohezijski sklad.

Orle na ljubljanskem vodovodnem sistemu

“Z izvedbo projekta bomo naselje Orle, ki se trenutno oskrbuje s pitno vodo iz lokalnega vodovoda, priključili na centralni vodovodni sistem Ljubljana, kar bo spremenilo dosedanji vodovodni sistem. S tem bomo zagotovili ustrezno infrastrukturo in dogradili vodovodni sistem ter obstoječega hidravlično izboljšali,” je ocenil župan.

V ta namen bodo na novo zgradili 795 metrov cevovodov in hidravlično izboljšali 3568 metrov cevovodov, na novo bodo zgradili vodohran Srednja vas ter rekonstruirali prečrpalnico Lavrica. Z izvedbo projekta se bo zagotovila ustrezna infrastruktura za oskrbo s pitno vodo za 5869 obstoječih priključenih prebivalcev v občini Škofljica. 228 na novo priključenih prebivalcev pa bo oskrbovanih iz centralnega vodovodnega sistema Ljubljana.

Boljša kakovost življenja

Izvedba projekta bo imela ugoden vpliv tudi na gospodarske, ekonomske in socialne kazalnike, ocenjujejo na občini. Ob zaključku projekta je tako pričakovati povečanje kakovosti življenja prebivalcev, kar posredno vpliva na večjo rast prebivalstva z vidika poselitve in razvoja ter zaposlovanja, predvsem na področjih, kjer do sedaj ni bilo pokritosti s sistemom ustrezne oskrbe s pitno vodo.

“Urejen vodovodni sistem prav tako ugodno vpliva na ohranjanje naravnih virov in biotske raznolikosti, kar ima pozitiven učinek predvsem na turizem in počutje prebivalcev. Hidravlična izboljšava vodovodnega sistem posledično zagotavlja kakovostno pitno vodo za prebivalce na daljši rok,” so dodali.

Medobčinska pogodba podpisana tudi v Logatcu

Medobčinsko pogodbo o medsebojne sodelovanju pri projektu Oskrba s pitno vodo v Porečju Ljubljanice – 2- sklop so včeraj podpisali tudi v Logatcu, kjer so potrdili še dogovor o koordinatorju omenjenega projekta.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja