Obvestilo

V staro stavbo logaške občine prihaja Lekarna Ljubljana

Stavba nekdanje občinske uprave na Tržaški 13 v Logatcu bo končno dobila svojega uporabnika, Lekarno Ljubljana. Kot je za spletni portal Novice z Notranjske povedal logaški župan Berto Menard, potrdil pa tudi direktor Ljubljanske lekarne dr. Marjan Sedej, dogovori o tem potekajo, podpisano pa je bilo tudi pismo o nameri.

Kot je povedal Menard, bo občina s tem rešila tudi problem prostorske stiske v Zdravstvenem domu Logatec, saj se bo oddelek za pediatrijo lahko preselil v prostore sedanje lekarne, tik ob zdravstvenem domu. »Otroci, ki se pridejo, denimo, samo cepit, bodo torej lahko ločeni od obolelih,« pravi logaški župan, ki upa, da bodo s projektom uspeli. »Želimo tudi zaustaviti propadanje teh stavb in počasi urediti center Logatca.«

Obe stavbi nekdanje občinske uprave sta spomeniško zaščiteni, za Tržaško 13 je župan, kot pravi, izvedel šele takrat, ko so zadeve z lekarno že urejali, a to, kot kaže, ne bo povzročalo težav.  Opravljene so namreč že izmere zemljišč in vpis v zemljiško knjigo, investitor in izvajalec pa se dogovarjata, kako bosta izpeljala projekt.

Bi lahko prišlo do podobnih težav kot v Postojni? »S  službo Ljubljanske lekarne v Logatcu smo zadovoljni, vsa ta leta od nje nismo prejeli nikakršnih sredstev, zato smo z vodstvom navezali stik in prišli do te rešitve,« pojasnjuje Menard.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

V Logatcu odprli prizidek k zdravstvenem domu

Z nekaj simbolike so prav na gregorjevo v Logatcu slovesno odprli dolgo pričakovani prizidek z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja