Obvestilo

V Tehniškem muzeju Slovenije o zgodovini avtomobilizma

Ob razstav Naš dragi avto, ki so jo marca odprli v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki, je izšla nova izdaja Naš dragi avto izpod peresa  vodje prometnega oddelka TMS Borisa Brovinskega.

Na razstavi, ki obravnava več kot 100-letno zgodovino “avtomobilizma” na Slovenskem, je preko treh značilnih obdobij (do 1. svetovne vojne, med obema vojnama in od 2. svetovne vojne do osamosvojitve) prikazan razvoj avtomobilskega prometa pri nas. Razstavo dopolnjuje knjiga oz.  katalog, v kateri je z besedilom in sliko ta del naše zgodovine podrobneje predstavljen. Na razstavi in v knjigi so ob pregledu razvoja skušali predstaviti tudi čas, okolje in vlogo, ki jo je imela posamezna vrsta motornega vozila v določenem obdobju, na koncu pa spomniti na dejstvo, da je avtomobil v stotih letih postal še kaj drugega, kot zgolj prevozno sredstvo.

Tehniški muzej Slovenije v Bistri še sporoča, da je za posamezne obiskovalce od 4. decembra 2014 do 28. februarja 2015 zaradi neogrevanih prostorov zaprt, vabijo pa vas v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec.  Vsako nedeljo v decembru bodo med 10. in 13. uro potekale družinske decembrske delavnice. Izdelovali bomo voščilnice, okraske in štampiljke. (U. V.)

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja