Obvestilo

V telovadnico in na pohod z dedki in babicami

Ob izteku vseslovenske akcije »SIMBIOZA GIBA« smo obiskali logaško OŠ Tabor, kjer so se skupaj s podružnično šolo Hotedršica odločili pridružiti se medgeneracijskemu druženju tudi na področju športa.  Povabili so vse babice in  dedke, ki so bili  pripravljeni  skupaj z učenci narediti kaj za zdravo telo in um. »Menimo namreč, da se lahko veliko naučimo drug od drugega (starejši od mlajšega, ali mlajši od starejšega), tokrat je bilo to na področju športa,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedala Špela Košak, prof. športa, vodja projekta na OŠ Tabor.

 Na centralni šoli, so dedkom in babicam vsak dan   v času pouka pri predmetu šport pripravili kaj zanimivega, od pohoda na Sekirico in športnih iger do teka po poligonu.

Simbioza2

Na POŠ Hotedršica so jih medse povabili dvakrat. »V ponedeljek  so se nam tako dedki in babice pridružili pri štafetnih igrah med uro športne vzgoje. Tekmovalni duh in poštena igra sta bila prisotna med babicami in dedki. Niso se predali in so tekmovali v vseh disciplinah,« pojasnjuje Anita Čretnik, vodja projekta na POŠ hotedršica.  V  sredo  so pripravili  ogrevanje preko različnih iger v avli šole, potem pa se kljub dežju odpravili na sprehod po Hotedršici.

V tem tednu se je šolarjem pridružilo 37 babic in dedkov. Bili so navdušeni, prav tako kot učenci. Na šoli se bodo potrudili, da bi športno obliko sodelovanja ponovili še kdaj med letom, povabili dedke in babice tudi na športne dneve in druge športne dejavnosti. Zopet pa načrtujejo tudi športno popoldne, ki so ga letos že izvedli v septembru.

Ko v razredu zazveni harmonika …

Dopoldnevi v šoli bi bili gotovo (še) bolj zabavni, če bi jih mnogokrat popestrila harmonika, še zlasti, če bi meh raztegovali kar učenci sami. Na logaški OŠ Tabor so se medgeneracijsko povezovali tudi z glasbo, ko sta v 2.b razredu dedkom in babicam na harmoniko zaigrala učenca 2. a Anže Lampe in Klemen Tomazin, medtem ko so se nam v 2.b mladi in starejši skupaj postavili pred objektiv.

Simbioza-harmonika-Anze  Simbioza-harmonika-Klemen Simbioza-razred

 

(B. M. K.)

Foto:  arhiv šole, B. M. K.

Ne spreglejte

Skupinska likovna razstava Martine Starc, Ljudmile Dolenec n Janeza Ovsca

Kaj imajo skupnega Martina Starc, Ljudmila Dolenec in Janez Ovsec? Vsi so člani logaškega likovnega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja