Obvestilo

V težkih časih smo spet postali ljudje

V športni dvorani Občine Logatec so ob občinskem prazniku v soboto zvečer podelili priznanja najzaslužnejšim posameznikom in skupinam.

Listina Občine Logatec je za dolgoletno aktivno delo na področju lovstva in skrbi za naravno okolje, za pestro kulturno udejstvovanje preko različnih logaških pevskih in glasbenih društev ter za zelo uspešno in dolgoletno opravljanje poklica grafičnega tehnika, kar je pripomoglo k prepoznavnosti občine Logatec tudi izven občinskih meja, tokrat pripadla Janezu Petku (na sliki), enako občinsko priznanje pa so prejele tudi Gasilske zveze Črnomelj, Semič, Metlika, Velika Polana, Beltinci, Lendava, Črešnovci,   Turnišče, Puconci, Moravske Toplice, Hodoš, BundesanstaltTechnichesHilfswerk THW iz Nemčije, CommanderoftheFire Brigade Associationofthe Province ofLowerAustria, Commanderof Provincial Vienna – ViennaFireDepartment iz Avstrije, MinistryoftheInteriorandSportoftheStateof Hesse, DepartmentofFireProtection, DisasterandEmergencyManagement iz Nemčije, FederalAssociationOfFireBrigades Hesse iz Nemčije, za njihovo nesebično in požrtvovalno pomoč ob vremenski ujmi, ki je občino Logatec prizadela februarja 2014.

Spominsko plaketo z znakom je aktualni župan Berto Menard podelil Elektru Ljubljana in prostovoljnim gasilskim društvom občine Logatec – Dolenjemu Logatcu, Gorenjemu Logatcu, Lazam-Jakovici, Hotedršici, Rovtam, Vrhu Svetih Treh Kraljev ter Medvedjemu Brdu za njihovo nesebično in požrtvovalno pomoč ob omenjeni vremenski ujmi. Na slavnostni prireditvi so bila podeljena tudi tako imenovana županova priznanja, in sicer med drugim Gasilski zvezi Logatec in Cerkvi Jezusa Kristusa svetih in poslednjih dni.

Župan Berto Menard, ki se, kot je znano, poteguje še za en županski mandat, je v svojem nagovoru opozoril na pomen sodelovanja in vzajemnosti, pri čemer je spomnil na februarsko ujmo, ki je Logatec močno prizadela, in dejal: »Ko je odpovedala tehnika, so se odprla srca. Tudi tokrat smo stopili skupaj in zmagali.« Po Menardovem mnenju smo v težkem času, ko nas je prizadela ujma, spet postali ljudje. »In to tudi ostanimo.«

Za glasbo na prireditvi so poskrbeli učitelji in učenci Glasbene šole Logatec.

nagrajenci-glasba1  nagrajenci-glasba2

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja