Obvestilo

V Zavarovalnici Triglav združujejo svet poslovnosti in umetnosti

V Mali galeriji postojnske enote Zavarovalnice Triglav so zadnje majsko  popoldne namenili druženju ljubiteljev likovne umetnosti. Člani Društva likovnih ustvarjalcev Postojna so namreč pripravili razstavo Štirje letni časi.

 Kot je povedal predsednik društva Stojan Svet, so razstavljena dela nastala na likovni delavnici akvarela v maju pod vodstvom Marije Strnad. Komisija Društva je po njegovih besedah izbrala dela štirinajstih avtorjev, ki so nas popeljala v pestrost spreminjanja letnih časov skozi slikarske oči, v svet glasbe pa nas je ob odprtju pospremila Katjuša Stefanovski, mlada flavtistka, ki je očarala z milino in izvedbo svojega nastopa.

Lani so postojnski ustvarjalci pripravili šest razstav, letos pa načrtujejo tri, med katerimi je bila majska prva in bo na ogled mesec dni. V Mali galeriji Zavarovalnice Triglav sicer pripravljajo številne razstave, s pričujočo pa so, kot smo slišali v uvodnem nagovoru, povezali svet poslovnosti z umetnostjo. Mentorica Marija Strnad, doma in po svetu priznana umetnica in častna članica Društva likovnih ustvarjalcev Postojne, je udeležence delavnice učila slikanja akvarela, najstarejše in tudi najzahtevnejše med slikarskimi tehnikami. »Vzemite v roke čopiče, barvo in papir, naslikajte svoj raj in stopite vanj,« je dejala ob odprtju razstave.

Kot je povedal predsednik Svet, Društvo združuje 25 aktivnih  članov in je lani praznovalo 30 let delovanja. Po njegovih besedah imajo Postojnčani radi likovno umetnost, saj vsako razstavo obišče približno 150 ljudi, kar je pripoznala tudi Občina Postojna, ki Društvo podpira.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja