Obvestilo

V ZD Postojna s ponedeljkom prilagoditve dejavnosti

V Zdravstvenem domu (ZD) Postojna bodo zaradi epidemioloških razmer od ponedeljka do 31. marca prilagodili izvajanje dejavnosti za bolnike. Delo otroškega in šolskega dispanzerja, patronažne službe (vključno z nujno preventivo), v ambulantah družinske medicine, antikoagulantni ambulanti in delo laboratorija pa bo potekalo kot doslej.

Preostale dejavnosti bodo prilagojene nastalim razmeram, so sporočili iz ZD Postojna. Tako bo v centru za krepitev zdravja delo opravljala psihologinja, ki bo izvajala posvete z zdravimi ljudmi v primeru čustvenih stisk.

Na fizioterapiji bodo opravljali delo samo za nujne obravnave po poškodbah, pacienti pa bodo poimensko obveščeni. V specialističnih ambulantah bomo opravljali samo nujne in zelo hitre preglede. Razpored dela ambulant za nujne in zelo hitre preglede bodo objavili v ponedeljek. Pulmolog bo opravljal preglede in odčitavo rentgenskih slik pljuč predvidoma v dopoldanskem času.

V razvojni ambulanti in v centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov bodo opravljali samo nujne obravnave tistih otrok, za katere bi bila opustitev terapije škodljiva za zdravje. Pacienti bodo poimensko obveščeni.

Na področju zobozdravstva bodo poskrbeli le za bolečinske paciente, in sicer skladno z razporedom ambulant, ki so zadolžene za obravnavo teh pacientov. Delo na rentgenu bo potekalo samo v dopoldanskem času.

Kot so še zapisali v ZD Postojna, bodo glede na številne telefonske klice v ponedeljek odprli dodatno info točko.

STA

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja