Obvestilo

Varuhi človeške ribice – edini slovenski finalisti Nature 2000

Na prvi pomladni dan so iz Bruslja sporočili, da so Varuhi zmajevih mladičkov iz Parka Postojnska jama kot edini predstavniki Slovenije med finalisti uglednega tekmovanja NATURA 2000.

»Nagrade praviloma podeljujejo za izjemne ekonomske uspehe. V tem primeru gre za mednarodno nagrado, ki nagrajuje skrbnost, odličnost, zavest pri upravljanju zaščitenih naravnih območij in izpostavlja pomembnost ohranjanja ekosistema za lokalno skupnost in gospodarstvo na območju celotne Evropske unije. To je veliko več kot izjemen gospodarski uspeh. To je tekmovanje, kjer bomo svoje delo in skrb do narave podarili svojim vnukom,« se s ponosom odziva predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj. »To je globok poklon človeški ribici, Postojnski jami in celotni Sloveniji!«

Postojnska jama je skupaj z vsemi, ki tukaj delamo in se s ponosom predstavljamo kot varuhi človeške ribice, finalistka v kategoriji komuniciranja. Ta nagrada priznava komunikacijske dosežke, ki dolgoročno prispevajo k ozaveščenosti o Naturi 2000 in prinašajo trajne pozitivne spremembe v odnosu ali obnašanju do okolja. Kot je razvidno iz utemeljitve, pa delo Postojnske jame presega zgolj komunikacijsko kategorijo, saj je doprinos varuhov veliko obsežnejši.

Postojnska jama/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja