Obvestilo

Postojna: Dan knjige obeležili z uro poezije na prostem

Postojna – “Vdih… Izdih… Življenje je tisto vmes,” tako mi  je v svojo knjigo, zbirko pesmi Tudi vesolje se sprašuje, kaj se skriva v moji kleti, zapisal Franc Tominec, ki je v organizaciji postojnskega društva Prestop ob svetovnem dnevu knjige svojo poezijo predstavil pred Knjižnico Bena Zupančiča v Postojni. Uro čutne poezije je s prelestnim glasom spremljala pesnikova partnerka Jadranka, žal maloštevilno občinstvo pa je uživalo v sicer nekoliko hladnem spomladanskem večeru na prostem.

Tominec verjame v ljubezen

Z bogastvom metafor Franc Tominec pozorno opazuje zunanji svet in svojo notranjost, vse vzgibe, pa tudi čute. Verjame v ljubezen, ker nam edina lahko osmisli življenje in vodi vse sile v vesolju in človekovi notranjosti.

Franc Tominec se je poklicno ukvarjal s telekomunikacijami, a kmalu v sebi prepoznal umetniško dušo, zato je kmalu stopil na samostojno ustvarjalno pot. Ukvarja se s fotografiranjem, pisanjem, slikanjem in humanitarnimi prostovoljnimi deli na vseh področjih.

Po dveh pesniških zbirkah že pričakujemo tretjo

Leta 2001 je po vrnitvi s potovanja po Indoneziji napisal potopis V raj in nazaj. Takrat je tudi prvič razstavljal svoje fotografije in na različnih razstavah – skupinskih in samostojnih – prejel več nagrad. 2008. So bile prvič objavljene njegove pesmi v zbirki Poetry of Charity, ki je izšla v Nigeriji, izkupiček od prodaje knjige pa je namenil tamkajšnjim otrokom. Dve leti pozneje se je z zbirko Jemanje iz škatle prvič predstavil domačemu občinstvu. Po drugi knjižni zbirki s pomenljivim naslovom Tudi vesolje se sprašuje, kaj se skriva v moji kleti Frenk že napoveduje tretjo, Notranjost od zunaj in tisti, ki smo ga slišali včeraj, jo zagotovo težko pričakujemo.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja