Obvestilo

Večgeneracijski center v Logatcu odprl vrata

V okviru dneva odprtih vrat občin Slovenije je v Logatcu, v prostorih nekdanje pošte v Gornjem Logatcu, na Tržaški cesti 105,  danes zaživel Večgeneracijski center,  ki bo deloval v sklopu in v povezovanju z osrednjim Večgeneracijskim centrom Skupna točka, za katerega skrbi in izvaja aktivnosti Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, posamezni centri pa so še na sedežu Slovenske filantropije v Ljubljani, Grosupljem in na Vrhniki.

Po besedah Tereze Novak, izvršne direktorice Slovenske filantropije bodo v logaškem centru ponudili kar nekaj zelo zanimivih tem. »Vesela sem, da lahko pokažemo, da delamo zelo smiselne stvari, ki so se v naših drugih centrih izkazale za odlične in bogatijo njihovo skupnost.« K pestrosti in aktivnosti v centru lahko Logatčani tudi sami prispevaj, je poudarila Novakova.

Prostor bo namenjen prebivalcem Logatca in okolice, v njem bo vsaka generacija našla nekaj zase, predvsem pa bodo skrbeli za medgeneracijsko sodelovanje. Tudi prosilci za azil bodo v centru našli podporo, lahko se bodo udeleževali različnih delavnic in zapolnili svoj čas.

Občina se je skupaj s Slovensko filantropijo prijavila na razpis in bila uspešna. O večgeneracijskem centru so razmišljali že dalj časa, a niso imeli primernih prostorov.

Župan Berto Menard center pozdravlja. Pravi, da gre za dodano vrednost v kraju, ki za občane pomeni veliko pridobitev.

Glasbeno noto so odprtju centra dodali mladi pevci Osnovne šole Tabor Logatec in ljudska pevka Ivanka Urbas ter Dejan Štemberger iz Hiše Sadeži družbe Vipava.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič

 

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja