Obvestilo

Velik uspeh Adoramusa na mednarodnem tekmovanju v Španiji

Mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca je na 4. mednarodnem tekmovanju in festivalu »Canco Mediterrania« v katalonskem Lloret de Maru v bližini Barcelone osvojil dve zlati odličji. Nagradi so osvojili v obeh kategorijah, v katerih so tekmovali, in sicer v kategoriji sakralne glasbe ter katalonskih pesmi. V slednji so osvojili tudi drugo nagrado za izvedbo v konkurenci mešanih zborov.

Adoramus2

 

 Festivala se je udeležilo 22 zborov iz celotne Evrope, grand prix pa je šel islandskemu zboru The Hallgrimskirkja Motet Choir iz Reykjavika. Poleg tekmovalnega koncerta v cerkvi Sant Romá v Lloret de Maru je MePZ Adoramus izvedel tudi koncert v znameniti gotski katedrali v centru Barcelone (na sliki pred koncertom). Velik odziv so pevci poželi tudi ob uličnem koncertu v središču Lloret de Mara z zabavnim programom, ki je navdušil mimoidoče in tudi organizatorje festivala. Zbor je dobil priložnost, da nastopi na otvoritveni povorki in sebe, svoj kraj in državo predstavi tudi na stojnici. Kot edini zbor iz Slovenije so več kot odlično predstavili državo, prek slovenskih specialitet, letakov, pogovora z mimoidočimi, harmonike, narodne noše in seveda pesmi. Zbor je prav tako nastopil na zaključnem koncertu festivala, ki je potekal v gledališču Lloret de Mara ter navdušil s katalonsko pesmijo Marieta Cistellera.

Poleg vseh pohval in pozitivnih odzivov je bil dirigent zbora, Marjan Grdadolnik, povabljen, da prihodnje leto sodeluje v strokovni komisiji festivala Canco Mediterranea. Zbor se v domovino vrača z odličnimi vtisi, festivala pa si bodo zapomnili po lepem vremenu in počitniškem vzdušju v poletnem letovišču. S festivala je zasedba 35 pevcev prinesla tudi več zagona za nove podvige in nadaljnja tekmovanja.

 

Eva Godina

Foto: Marko Kržič

Ne spreglejte

Začelo se je 53. državno tekmovanje mladih glasbenikov TEMSIG

Končal se je prvi tekmovalni dan že 53. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG, ki smo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja