Obvestilo

Vikend v Cerknici v znamenju twirlinga

a konec tedna je v športni dvorani v Cerknici potekalo predtekmovanje v twirlingu za 15. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Twirling športnice in športnik so tako nabirali točke, ki jih bodo popeljale korak bližje k državnemu tekmovanju. 

Kot je za portal Novice z Notranjske povedala predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije, hkrati pa tudi organizatorka dogodka Nada Skuk je s potekom in izvedbo zelo zadovoljna, saj so s pomočjo številnih prostovoljcev dogodek uspešno izpeljali in v nedeljo zvečer tudi zaključili. 

25 odstotkov ocene, ki so jih zbrali športniki, se prenese v polfinale in skupaj s 75 odstotki ocene iz obveznega programa v nižjih nivojih (Solo ali Free Style) prinese uvrstitev v finale, kjer jih tekmuje največ osem v vsaki od teh kategorij. Polfinale bo v Horjulu 7. in 8. marca, finale pa 18. in 19, aprila v Mariboru. Najvišji Elite nivo se bo nato v finalu potegoval tudi za pridobitev kvalifikacije za uvrstitev na WBTF Evropsko prvenstvo twirlinga, ki  bo 6. do 12. julija v Mariboru.

Nivoji B, A in Elite se nato v finalu v Mariboru potegujejo tudi za kvalifikacije za uvrstitev na WBTF Svetovni pokal 2015, ki bo letos avgusta v Kanadi.

Kot je še povedala Nada Skuk, s takim sistemom tekmovanja dobijo možnosti tako začetniki kot tudi že bolj izkušeni in starejši športniki, da se udejstvujejo tudi na državnem in mednarodnem nivoju twirling športa.

Poleg tega v okviru naše zveze poteka še mažoretna dejavnost (samo za dekleta v uniformah in korakajo navadno ob glasbi godbe), za katero bo državno prvenstvo potekalo v mesecu maju. Tekmujejo v paradi na 60-metrski progi, tekmovanje pa velja kot kvalifikacija za uvrstitev na Evropsko mažoretno prvenstvo EMA, ki bo letos septembra, predvidoma v Sarajevu.”

Odlično so se odrezali tudi Notranjski twirlingtaši iz Cerknice, Logatca in Horjula, ki so zastopali barve Notranjske. Če si njihove spretnosti želite ogledati tudi vi, potem se 7. in 8. marca udeležite polfinala v Horjulu. 

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič 

 

 

Mazorete-Skuk mAZORETE1 Mazorete2 Mazorete3

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja