Obvestilo

Vikend v regiji: od kraj do nasilja

Koprski policisti imajo za seboj razgiban konec tedna, saj so morali večkrat posredovati tudi v notranjski regiji in okolici.

Že v petek je v vasi pri Ilirski Bistrici nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel ročno uro ter lastnike oškodoval za 300 evrov.

V Pivki pa je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel za 100 evrov zlatnine, nekaj zbirateljskih bankovcev in kovancev različnih držav.

Sobotno razgrajaštvo se je začelo že dopoldne, ko so policisti dobili prijavo, da sta v postojnskem baru nasilna domačina. Ker jima zaposlena ni hotela postreči alkoholne pijače, sta jo pričela zmerjati in žaliti ter groziti. Policisti so jima izdali plačilni nalog. Čez slabo uro sta skakala po sredini ceste, policisti pa so jima zaradi nadaljevanja kršitve javnega reda in miru odredili pridržanje. Tudi plačilnemu nalogu se ne bosta izognila.

Vlomilci niso počivali niti v nedeljo, saj je v Ilirski Bistrici nekdo vlomil v gostinski lokal. Iz omarice je ukradel denarnico z menjalnim denarjem, in sicer 120 evri. S stojala, ki je pritrjeno na steni, je ukradel tudi televizijo s pripadajočim daljinskim upravljalnikom.

V Pivki pa so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja partnerki in otroku, sledi mu tudi kazenska ovadba.

Naj bo teden, ki se je komaj začel, mirnejši! (A. L.)

Foto: arhiv Policije

 

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja