Obvestilo

Visoko občinsko priznanje za 40 let uspešnega dela

Na predvečer praznika Občine Logatec so na slavnostni seji občinskega sveta v Narodnem domu tradicionalno podelili Listino Občine Logatec. Tokrat je pripadla Tekaško-smučarskemu klubu Logatec, ki letos obeležuje 40-letnico delovanja, priznanje pa je prevzela Sonja Vidonja, ki že desetletje predseduje klubu.

 Slavnostni govornik župan Berto Menard je uvodoma spomnil na delo dr. Andreja Gosarja, ki je nakazal, da kapital ima svojo vrednost, tisti, ki ga ima, pa mora z njim modro upravljati. Izrazil je zadovoljstvo z gospodarskim razvojem občine, v kateri živi kar 42 različnih narodnosti, in poudaril, da občina rešuje tudi problem prostorske stiske v vrtcih in šolah. Navzoče je nagovorila tudi Tanja Kosmina, županja pobratene občine Repentabor, slavnostno sejo pa sta s svojo prisotnostjo počastili poslanki v državnem zboru Iva Dimic in Jerca Korče.

Začetki Tekaško smučarskega kluba Logatec segajo v leto 1979. Velika zasluga za pričetek smučarskega teka v Logatcu gre prvemu trenerju in učitelju športne vzgoje na Osnovni šoli Tabor Vojku Prezlju. S prepoznavanjem mladih talentov in vodenjem treningov je pomembno pripomogel k razvoju smučarsko-tekaške sekcije. S številnimi uspehi na državnih prvenstvih, mednarodnih igrah v smučarskih tekih, evropskih mladinskih olimpijskih festivalih se je Tekaško smučarski klub Logatec zasidral v vrh slovenskega, tedaj jugoslovanskega smučarskega teka.

V devetdesetih letih je klub številčno in organizacijsko rastel, zato se je kazala potreba tako po organizacijskih kot finančnih spremembah. Generalni sponzor je bil v tedanjem obdobju Valkarton, po katerem se je klub tudi dolga leta imenoval – Tekaško smučarski klub Valkarton Logatec. V zadnjih letih pa v članskih vrstah najbolj navdušujeta Rok Tršan in Miha Šimenc, ki je v letu 2019 klubu pritekel vrhunski rezultat, 10. mesto na svetovnem pokalu v Dresdnu.

Kot je v uvodnem nagovoru poudaril tudi župan Menard, Tekaško-smučarski klub Logatec odlikuje močan socialni čut, saj aktivnosti omogočijo tudi otrokom iz socialno šibkejših družin. Zahvaljujoč dobremu trenerskemu timu se za pomladek v članskih vrstah Smučarsko-tekaškega kluba Logatec ne bojijo.

Glasbeno noto je občinski slovesnosti dodala logaška alternativna country zasedba Fed Horses, ki se je letos predstavila tudi na EMI, vlogo povezovalca pa je prevzel Marko Škrlj.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Primož Godina

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja