Obvestilo

Vlada danes v primorsko-notranjski regiji

Vladna ekipa na čelu s premierom Mirom Cerarjem se bo danes mudila v primorsko-notranjski regiji, ki se ponaša z ugodno lego in prometnimi povezavami z drugimi regijami, pesti pa jo nižja konkurenčnost gospodarstva. Regionalni razvojni dialog bo sicer tema skupnega srečanja, s katerim bo vlada tudi sklenila obisk regije.

Vlada bo današnji obisk začela z delovnim posvetom v Starem trgu pri Ložu, sklenila pa ga bo v Postojni s skupnim srečanjem vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki s tega območja o regionalnem razvojnem dialogu za regijo.

Premier Miro Cerar bo poleg tega med drugim obiskal več lokalnih podjetij ter si ogledal Park vojaške zgodovine v Pivki in Notranjski muzej v Postojni.

Med drugim se bo gospodarski minister Zdravko Počivalšek v Pivki udeležil posveta s predstavniki lesno-predelovalne industrije, ki je ena najpomembnejših panog območja.

Regija obsega občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna. Gre za pretežno ruralno regijo z najmanjšo gostoto poseljenosti v državi. Po površini meri 1456 kvadratnih kilometrov in je v letu 2013 štela 52.531 prebivalcev.

Med prednosti regije sodijo ugodna geografska lega in struktura prometnih povezav z drugimi regijami, prav tako se območje ponaša z bogatimi lesnimi in vodnimi viri. Med težavami lokalnega gospodarstva pa izstopa zlasti nizka dodana vrednost proizvodnje večine podjetij.

STA

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja