Obvestilo

Vlada je obisk regije začela v Loški dolini

Obisk vlade RS  v Primorsko notranjski regiji se je pričel z jutranjim posvetom v pristavah gradu Snežnik, kjer jih je sprejel Janez Komidar župan občine Loška dolina, nato pa so posamezni ministri in člani vlade nadaljevali z obiskom posameznih institucij v regiji.

Predsednik vlade je dejal, da je namen obiska želja, da bi se na terenu seznanili s situacijo ter z izzivi, željami in pobudami  lokalnega okolja, hkrati pa prihajajo s konkretnimi predlogi in pobudami tudi sami. Eden med njimi je povezan z lokacijo, kjer so pričeli srečanje, in sicer odločitev, da v letošnjem letu asfaltirajo cesto do snežniškega gradu oziroma pristav. Druga investicija v cestno infrastrukturo je več kot pol milijona vredna donacija za ureditev dela ceste med Logatcem in Rakekom.

Predsednik vlade je dejal, da v Primorsko-notranjski regiji še posebej vidi izzive na področju lesarske industrije, gozdno-lesarske verige, o čemer so razpravljali tudi na jutranjem posvetu in da je  za napredek tega področja  vlada že sprejela sklep o ustanovitvi posebnega direktorata za lesarstvo, ki bo zaživel v približno mesecu dni. Omenil je tudi, da so se pogovarjali o sanaciji lanskoletne naravne katastrofe, ki jo je povzročil žledolom, ter dejal, da sanacija dobro poteka tudi po zaslugi dobre povezave z lokalnim okoljem, kljub temu pa je to proces, ki bo trajal še kar nekaj let in ga je treba izkoristiti tudi v prid lesarski industriji. Zaključil je z namenom vlade po spodbujanju gospodarskega razvoja, še posebej turizma tudi v območjih, kjer ni še dodobra zaživelo.

Dejal je, »da mora vlada v tej in v vseh drugih regijah opraviti svojo nalogo, tako da samim občinam, podjetjem in drugim institucijam omogoča ustrezno delovno okolje, torej takšno, da lahko tudi sami vzpostavljajo svoje vizije, programe in jih potem uresničujejo.«

Borut Kraševec

Foto: A. J., B. K.

Obisk vlade-Komidar in Cerar

Župan Loške doline Janez Komidar je sprejel predsednika vlade Mira Cerarja.

Obisk vlade-Snežnik

 

Vlada na Snežniku

 

vlada v ld-1

 

Župan Loške doline Janez Komidar (levo) s premierom in Tamaro Ivanetič Ule, vodjo pristav Snežnik

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja