Postojnska jama
Obvestilo

Vlada Lonstroffu za investicijo v Logatcu 657.000 evrov

Po sporočilih Urada Vlade RS za komuniciranje je vlada danes švicarski družbi Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, za investicijo v obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov v Logatcu odobrila skoraj 675.000 evrov spodbude.

Sprejem odločitve o dodelitvi finančne spodbude podjetju je bil po oceni vlade nujen, saj bi bilo podjetje sicer prepuščeno negotovemu položaju glede izvedbe projekta, nastala bi lahko materialna in ekonomska škoda.

Država bo  projekt skupno subvencionirala v višini okoli 10 odstotkov od njegove celotne vrednosti, ki dosega 48 milijonov evrov, pojasnjujejo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Lonstroff načrtuje tovarno v Logatcu, kjer je od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) že odkupil zemljišče, na katerem je nekoč stala tovarna podjetja KLI Logatec.

Vlada je danes napovedala, da bo podpis pogodbe o dodelitvi državne spodbude predvidoma 18. aprila, temeljni kamen pa naj bi položili 17. maja.

Na gospodarskem ministrstvu so konec marca povedali, da bo delo v treh letih po predvidenem zagonu prihodnje leto našlo 200 ljudi.

Vir: Ukom

Ne spreglejte

Slovenski turizem je na kolenih, ni pa mrtev

Trije turistični ponudniki s kraškega območja: Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja