Obvestilo

Vlomilci na delu, uživalci mamil za volanom

Na Tržaški cesti v Postojni so policistu PU Koper ustavili osebni avto, ki ga je vozil 28-letni Vrhničan, in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,00 mg/l, s hitrim testom za droge pa so policisti ugotovili, da je voznik. Ki je strokovni pregled odklonil,  pod vplivom opiatov in kokaina. Vozilo so mu zasegli in proti njemu vložili obdolžilni predlog.
30-letnega voznika iz Lucije, ki je kazal znake omamljenosti z opojnimi snovmi, pa so ustavili piranski policisti. Postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, je sum potrdil, strokovni pregled pa je tudi ta voznik odločno odklonil. V postopku so mu policisti zasegli manjšo vrečko za
tobak s posušenimi rastlinskimi delci, za katere se sumi da gre za prepovedano drogo konopljo. Sledi mu obdolžilni predlog  in hitri postopek.

Policisti PU Koper so se ukvarjali tudi z dvema vlomoma. V vasi pri Ilirski Bistrici je namreč nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlatnino in nekaj gotovine lastnike pa oškodoval za 1000 evrov, v vasi Slavina pri Postojni pa so vlomili v vrtnarijo in odnesli menjalni drobiž.

Vir: PU Koper

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja