Obvestilo

Vlomilci tudi na Uncu – sedem vlomov ali poskusov vloma, 9.000 evrov škode

Potem ko so v zadnjih mesecih neznani vlomilci vlomili v več hiš na območju Policijske postaje Cerknica, predvsem na Rakeku in v Begunjah pri Cerknici, so v zadnjem mesecu vlomili tudi v nekaj objektov na Uncu.

Po podatkih policije so v zadnjem mesecu policisti obravnavali en vlom v vikend, dva v kleti in štiri vlome v hiše, skupno torej sedem vlomov. Vlom v vikend so policisti preiskali in ugotovili, da so vlomilci pravzaprav otroci, ki pa niso kazensko odgovorni in so o tem obveščali pristojno tožilstvo.

Storilci so pri enem vlomu v klet in dveh vlomih v hišo sicer v notranjost prišli, vendar niso ničesar odtujili, zato v teh primerih govorimo o poskusu vloma.

Škoda, ki je nastala v omenjenih primerih, znaša po nestrokovni oceni okrog 9.000 evrov. Neznani storilci pa so odtujili predvsem zlatnino, denar in električno orodje.

Po zadnjih podatkih so na Policijski upravi Cerknica v zadnjih mesecih, odkar se vrstijo vlomi in poskusi le-teh, obravnavali 27 primerov, pri tem pa je po nestrokovni oceni nastala gmotna škoda v višini 34.000 evrov.

Andreja Jernejčič

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja