Obvestilo

Voda kot vir likovnega razmišljanja

Logaška izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je v galeriji Hiša sonca pripravila tematsko območno razstavo na temo Oblak-voda-zvok-kristal, ki se je je udeležilo deset  avtorjev iz Logatca in z Vrhnike. Organizator je odrasle likovne ustvarjalce  z razpisom povabil, da razmišljajo o tem, kar je na prvi pogled samoumevno in nas obdaja v vseh življenjskih ciklih – vodi, svoja videnja pa podajo v različnih likovnih tehnikah.

Logatec – Izhodišče za razmišljanje so bile lahko upodobitve iz umetnostne zgodovine, simbolika vodnih božanstev v različnih kulturah in mitologijah, metafizično religiozni poudarki kot tudi povsem življenjski in geografski vidiki, ki se nanašajo na varstvo okolja in varovanje vodnih virov. Z razpisano temo so se po besedah Tanje-Pine Škufca želeli navezati tudi na naziv, ki ga nosi Ljubljana v letu 2016 – Zelena prestolnica Evrope.

Na razpis so se odzvali pretežno logaški likovniki – Mira in Martin Kreč, Darinka Lapajne, Franc Musec, Ljuba Mikolič, Blanka Masle, Mitja Milavec, Vesna Stražišar, Janez Ovsec in Romana Pirnan, ki so svoj pogled na zastavljeno tematiko podali predvsem v tehniki akrila, olja, akvarela in fotografije, na ogled pa je tudi eno kiparsko delo.

Likovna dela si bo ogledala strokovna spremljevalka Ana Sluga, magistra umetnosti, in pripravila izbor za novembrsko regijsko razstavo Koordinacije Osrednje Slovenije v Zagorju.

Na odprtju razstave je v kulturnem programu sodeloval učiteljski oktet Pa kol’k’r tol’k’ z umetniškim vodjem Primožem Sarkom.

Razstava je na ogled do 30. septembra, od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro in ob drugih dogodkih v galeriji.

Besedilo in foto: uredništvo

razstava-voda-slike

razstava-voda-voscilo

razstava-voda-zbor

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja