Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Vodenje Postojne za en dan v rokah otrok

Ob današnjem svetovnem dnevu otroka so otroci v Sloveniji za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Akciji se je pridružila tudi občina Postojna,  kjer je župan Igor Marentič že zjutraj za en dan vodenje občine predal novoizvoljenemu otroškemu županu.

Na Občini Postojna bodo otroci za en zamenjali župana, oba podžupana in predstavnika za odnose z javnostmi.

Predaja oblasti se je začela ob 8. uri, ko župan s svojo ekipo tudi sicer praviloma začne delovnik. In kaj bi mladi spremenili v svojem mestu, če bi na omenjenih položajih bili tudi v resnici?

Podžupanja Polona  bi okrepila javni prevoz, da bi bili bolje povezani s Postojno tudi otroci s podeželja. »Sicer mi je v Postojni všeč, ne bi dosti spreminjala,« je dodala. Podžupan Maks pa bi stavbo ali prostor namenil mladim,  da bi se tam lahko družili ob različnih dejavnostih.

Županu Maksu Maroltu z OŠ Antona Globočnika  se zdi Postojna lepo urejeno mesto, le kakšen prostor za mladino pogreša.  »Poleti se sicer dobivamo na igrišču ali pred šolo, ob mrzlih dnevih pa nimamo kam iti,« pravi.

Župan Igor Marentič je v svojem uradu mladim med drugim spregovoril o nalogah občine in občinske uprave ter razlikah med obema, predstavil občinsko stavbo in Vodarno Korotan, pojasnil pa tudi trenutno aktualno sprejemanje občinskega proračuna.

Otroci so se srečali tudi z najožjo ekipo županovih sodelavk in sodelavcev, si ogledali nekatere pomembne točke v občini ter delovni dan zaključili s pobudami in vprašanji otrok v županovi pisarni.

Besedilo in foto:  Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Senzorni park v Cerknici za kakovostno bivanje starostnikov

Ob mednarodnem dnevu starejših, 1. oktobru, so v cerkniškem DEOS-u odprli novo pridobitev Senzorni park …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja