Obvestilo

Vodkov zabavni dan odlično uspel

V podjetju Kovod Postojna mlajši populaciji namenjajo veliko pozornosti. Škrat Vodko, sedaj že prepoznaven lik, ki med otroke na zabaven način širi znanje, ima namreč že štiri leta. V tem času je obiskal večino razredov ter vrtčevskih skupin v Postojni in Pivki, otroci in ostali pa se lahko z njim srečujete tudi na raznih delavnicah. Vsako leto pripravi Vodko poučne in raziskovalne urice, saj si v podjetju želijo, da bi otroci vedeli čim več zanimivosti o vodi. Predvsem pa da bi z vodo skrbno ravnali in jo pazili ter na to opozorili tudi svoje bratce/sestrice, starše, none in nonote …

Vodkov zabavni dan je v sončnem vremenu potekal na trgu pred Krpanovim domom v Pivki. Rdeča nit dogajanja je bila seveda voda. Otroci so se z njo igrali, tekmovali, ustvarjali, se učili … Predvsem pa uživali v druženju in zanimivih vsebinah.  Ker je osvajanje novih informacij in znanj skozi praktične preizkuse in zanimivo predstavitev učinkovitejše so pri Kovodu poskrbeli tudi za poučne vsebine. V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja (ZD Postojna) so otrokom prikazali pravilno umivanje rok in zob, preverjali čistost rok, agilnost, gibljivost… Predstavniki podjetja Publikus in Kovod so otrokom približali poklic komunalnega delavca in voznika smetarskega vozila ter vodovodarja, predstavili svoje orodje, vozila … Otroci so uživali v foto kotičku, ustvarjali vodne umetnije, se olepšali s poslikavami, tekmovali v vodnih družabnih igrah ter se osvežili v vodnem baru.

Navdušeni nad otroško energijo in veseljem, ki je spominjalo na poletno brezskrbnost, so bili tudi direktor podjetja Kovod Postojna David Penko, pivški župan Robert Smrdelj in zelo uspešna pivška športnica Tina Jakovina.

Kovod/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja