Obvestilo

Voznika v Postojni zavrnila strokovni pregled

Postojnski policisti so pretekli vikend izvedli akcijo ugotavljanja kršitev vožnje pod vplivom prepovedanih drog v cestnem prometu. Pri dveh voznikih so opravili postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi v organizmu ter opravili hitri test s testerjem Drugwipe. Ker so v postopku zaznali simptome nedovoljenih psihoaktivnih snovi, so voznikoma odredili strokovni pregled,  ki pasta ga oba voznika odklonila.

Prvega, 41-letnega voznika, so policisti zaznali na Titovi ulici v Postojni. Čeprav se je poskusil izogniti policijski kontroli, sta ga policista dohitela in ustavila in opravila postopek ugotavljanja pogojev za vožnjo vozila v cestnem prometu. Drugi, 30-letni voznik, ki je kazal simptome uživanja nedovoljenih drog,  je vozil po Ljubljanski cesti v Postojni, kjer je promet s prometno signalizacijo zaradi del prepovedan. Policista sta postopku zaznala simptome, ki so posledica nedovoljenih drog, kar je potrdil tudi hitri test, zaradi česar bi moral voznik na strokovni pregled z odvzemom krvi.

Oba voznika sta strokovni pregled odklonila. Policisti so jima odvzeli  veljavni vozniški dovoljenji in ju skupaj z obdolžilnim predlogom poslali sodišču. Zaradi hujšega prekrška jima  poleg predpisane globe 1.200 evrov grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja.

Poostreni ukrepi se na Postojnskem nadaljujejo

Na območju Policijske postaje Postojna so policisti letos že pri šestih voznikih posumili, da vozijo pod vplivom nedovoljenih drog. Pri treh voznikih se je
sum potrdil v postopku strokovnega pregleda, dva sta strokovni pregled odklonila. Na območju policijske postaje so letos odredili 185 alkotestov, od katerih je bilo kar 15 pozitivnih oziroma so imeli v organizmu več alkohola kot dovoljujejo predpisi.

Policisti bodo na območju PP Postojna nadaljevali s takoimenovanimi poostrenimi nadzori ugotavljanja psihofizičnega stanja voznikov in zoper kršitelje striktno ukrepali. Da bi bili pri delu še uspešnejši, za pomoč prosijo občane, da jih obvestijo, če zaznajo hujše prekrške in kršitelje.

Policiste PP Postojna lahko občani pokličejo na številko 113 ali na telefonsko številko 05 703 34 00.

Vir: PU Koper

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja