Obvestilo

Vozniki, pozor: močna burja na Primorskem, na avtocestah možnost zametov

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo na Primorskem bo danes in v sredo še pihala močna burja, ki bo v sunkih dosegala hitrost vse do 140 kilometrov na uro. V Vipavski dolini ter med Postojno in Divačo pa lahko po sporočilih prometnoinformacijskega centra vozniki zaradi burje, nanosov snega in zmanjšane vidljivosti pričakujejo težave v prometu.

Burja na Primorskem se je ponoči okrepila in je na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro. Še močnejšo burjo pa lahko pričakujemo čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140 kilometrov na uro, sporočajo z Arsa.

Močna burja bo tudi na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Senožečami, predvsem v območju priključka Postojna in naprej do Razdrtega ter razcepa Nanos. Promet so zaradi burje delno omejili že v ponedeljek.

Zaradi sunkov burje bodo morda za ves promet morali zapreti hitro cesto prek Rebrnic oziroma Vipavske doline, kjer je oklic najvišje, četrte stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila, so zapisali na spletni strani Darsa. Voznike pozivajo, da se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah in vozijo še posebej previdno.

Morje ob slovenski obali bo močno vzvalovano, opozarja Arso. Najvišji valovi lahko presežejo višino treh metrov in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele obale.

Vir: Arso, PIC

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja