Obvestilo

Vožnja v nasprotno smer vnovič terjala smrtno žrtev

Po sporočilih  ljubljanske policijske uprave se je včeraj  ob 17.30 uri se je na dolenjski avtocesti pri predoru Debeli hrib zaradi vožnje v nasprotno smer pripetila  prometna nesreč, v kateri je ena oseba  zaradi  poškodb  v  nesreči umrla, ena je utrpela hudo, dve pa lahke telesne  poškodbe.  Na  vozilih  in  objektih je nastalo za približno 12.000 evrov škode.
Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 41-letni  voznik osebnega avtomobila Fiat Punto , državljan  Slovenije,  vozil po avtocesti  in  v razcepu Malence obrnil svoje vozilo in nadaljeval  vožnjo proti  Grosupljem  v  nasprotni smeri. Pri tem je trčil v osebni avtomobil Dodge,  ki  ga je vozil 56-letni državljan Švice.

V trčenju je povzročitelj umrl  na  kraju  nesreče,  voznik in potnica (44) v Dodgu sta utrpela lahke
telesne  poškodbe,  potnica (9) pa hudo telesno poškodbo. Preostala dva dva potnika
(15  in  47  let) v nesreči nista bila poškodovana.

Z reševalnim vozilom so bili poškodovani udeleženci odpeljani v ljubljanski klinični center.S Policije še sporočajo, da sta se po  omenjeni  nesreči  za  krajem  le-te zgodili še dve prometni nesreči  z materialno škodo (z majhnimi poškodbami udeleženih vozil), nihče od udeleženih pa ni bil telesno poškodovan.
V času ogleda kraja nesreče, ki so se ga udeležili tudi preiskovalna sodnika in državna tožilka, in odpravljanja posledic, je bila cesta zaprta.

O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah prometne nesreče bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo v Ljubljani. /N. P./

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Je res potrebno uničevati v okolju, ki je naš dom?

Občina Postojna si skupaj s krajevnimi skupnostmi, društvi, klubi, organizacijami in drugimi deležniki v lokalni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja