Obvestilo

Vrata Lekarne Ljubljana v Cerknici naposled odprta

Po petih letih prizadevanj za odprtje druge enote Lekarne Ljubljana v Cerknici je bil včerajšnji dogodek pospremljen z velikimi simpatijami in odobravanjem. 21. oktobra lani je bil namreč že opravljen pregled izpolnjevanja pogojev za izvajanje lekarniške dejavnosti, tako imenovani verifikacijski pregled, a se vse do včeraj ni zgodilo nič.

Po besedah direktorja Lekarne Ljubljana dr. Marjana Sedeja je kriva nejasna lekarniška zakonodaja. Slavnostnega odprtja so se poleg direktorja udeležili tudi poslanka Iva Dimic ter župana Blok in Cerknice Jože Doles in Marko Rupar.

 Nova lekarniška enota bo lokalnemu prebivalstvu zagotovila kakovostno in učinkovito preskrbo z zdravili, kar je v času, ko nas ogroža  korona virus in njegove različice, še kako pomembno. Kot je ob odprtju poudaril cerkniški župan Marko Rupar so dodatni lekarniški prostori pomembni tudi zaradi zdravstvenih omejitev, ki zaenkrat še veljajo, a ljudem ne bo več treba v dolgih vrstah ob varnostni razdalji čakati zunaj lekarne.

»Izredno vesel sem, da je Janševa vlada presekala gordijski vozel, ki je trajal pet let, in smo končno prišli do omenjene pridobitve,« je poudaril Rupar in pohvalil vzorno sodelovanje z Lekarno Ljubljana na lokaciji pri Zdravstvenem domu Cerknica. »Zdaj lahko razširimo ponudbo in zmanjšamo zadrege zaradi covida. Priseljevanje v Cerknico se namreč močno povečuje, kar je dober obet za prihodnost občine.«

Lekarna Ljubljana je ob tej priložnosti podarila kar štiri donacije, in sicer je  2000 evrov prejelo PGD Cerknica po 1000 evrov pa cerkniška karitas in Športna zveza Cerknica, medtem ko je košarkarsko društvo dobilo 54 Kakovostnih košarkarskih žog, saj je cerkniška Lekarna Ljubljana 54. enota tega javnega zavoda.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja