Obvestilo

Vrh Svetih Treh Kraljev bogatejši za prepotrebni vodovod in cestni odsek

Zadnji septembrski teden je Krajevni skupnosti Vrh Svetih Treh Kraljev prinesel kar dve novi pomembni pridobitvi. Ob priložnostni slovesnosti, ki so jo srčno pripravili krajani, so namreč uradno odprli drugo fazo vodovoda Spodnji Lavrovec – Jezero in posodobljeno cesto Hlevni Vrh – Hleviše.

Kot je poudaril predsednik krajevne skupnosti Janez Krvina, bo izgradnja vodovoda v dolžini 1.620 metrov zagotovila varno oskrbo s pitno vodo za 47 prebivalcev tega zaselka, celotna investicija pa znaša 508.754,80 evra brez DDV. »Z vodovodom pa se moramo naprej širiti v tretjo fazo, to je vodo pripeljati na vrh Lavrovca, h krajanom Hlevnega Vrha, Hleviš in zaselka Vrh, ki so tudi še brez vodovoda,« je dejal Krvina.

Obnovljen in moderniziran odsek ceste Hlevni Vrh – Hleviše v dolžini 1.720 m je del 2.500 m dolge lokalne ceste, ki povezuje celotno vas Hleviše in tvori povezavo okoli pobočja hriba Vrh Svetih Treh Kraljev. Gre za 517.000 evrov vredno investicijo, katere pobudnik Boštjan Mivšek je v nagovoru ob odprtju izrazil upanje v skorajšnjo modernizacijo celotnega odseka ter pohvalil Občino Logatec, ki ima v zadnjih letih posluh za velike potrebe tudi bolj odmaknjenih krajev. Blagoslov župnika Janeza Petriča pa je obema dogodkoma dodal duhovno noto.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja