Obvestilo

Vroče v logaškem vrtcu Kurirček

Za logaškimi svetniki je še ena maratonska seja, katere osrednja točka pa se je odvila že na samem začetku. Šlo je namreč za odločitev svetnikov, ali naj Tatjana Selan ostane v Svetu zavoda vrtca Kurirček ali naj jo s tega položaja razrešijo. V omenjenem vrtcu namreč po poteku mandata ravnateljici Fridi Rupnik do zaključka razpisa vrtec vodi vršilka dolžnosti Brigita Česnik.

OS Logatec-17092015

Potem ko je župan Berto Menard ob predstavljanju stališč Tatjane Selan, ki so bili osebni obračun s Frido Rupnik, sejo zaprl za javnost, so svetniki  z devetimi glasovi za in desetimi proti razrešitvi Selanovo potrdili kot predstavnico občine v svetu zavoda.

Zgodba se vleče že dalj časa, Selanova pravi, da skozi oba njena mandata, ko med zaposlenimi in med njimi ter starši ni bilo medsebojne komunikacije. Rupnikovi očita, da ni imela odprtih vrat za starše, otroci pa da niso imeli enakih možnosti. Na problem so že dalj časa opozarjali tudi na sejah vrtca, kar je, tako Selanova, razvidno iz zapisnikov.

Za komentar obtožb smo poklicali tudi Frido Rupnik, ki je vse navedbe zanikala kot izmišljene. Po njenih besedah si je skupina vzgojiteljic zamislila, da bodo izbrali novo ravnateljico, medtem ko se je sama na razpis vnovič prijavila. Šlo naj bi za maščevanje sodelavke v vrtcu, sindikalistke, prijateljice Selanove, ki je bila prestavljena v enoto Pod košem, želela pa si je prevzeti ravnateljsko mesto.

Nedvomno pa bodo zanimivi tudi izsledki napovedane revizije v vrtcu. Selanova namreč napoveduje, da bodo iz omar popadali okostnjaki.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja