Obvestilo

Vse več mladih zanima gasilstvo

V organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Studenec je preteklo soboto na Studencu potekalo tekmovanje Gasilske zveze Postojna.

Postojna-tekmovanjeGZ-vodilna

Udeležilo se ga je kar 40 ekip iz gasilskih društev, združenih v Gasilsko zvezo Postojna. V dopoldanskem času so se pomerili mladi upi gasilstva, razdeljeni na pionirje oziroma pionirke (v starosti od 7 do 11 let) in na mladince oziroma mladinke (v starosti od 12 do 16 let). Pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko ter vaji razvrščanja. Mladinci pa so svoje znanje pokazali v vaji s hidrantom in vaji razvrščanja.

Postojna-tekmovanjeGZ-gasilke

V kategorijah pionirji in mladinci je torej skupaj tekmovalo 17 ekip, kar je še posebej razveseljivo, saj predstavljajo podmladek in bazo, iz katere se bodo v prihodnosti razvijali usposobljeni operativni gasilci. Glede na lansko leto je bilo ekip še nekoliko več, kar je razveseljivo, saj zanimanje za gasilsko dejavnost očitno raste. Posebna zahvala gre seveda mentorjem in drugim članom po društvih, ki uspejo pritegniti in motivirati mlade za gasilsko dejavnost.

V popoldanskem času pa so se pomerile članske ekipe, ki so svoje znanje pokazale v vajah z motorno brizgalno ter razvrščanja.

Skupno je na tekmovanju sodelovalo preko 400 članov gasilske organizacije, ki v Sloveniji predstavlja najmočnejši sestavni del enot za zaščito in reševanje in največjo prostovoljno organizacijo pri nas. Z gotovostjo lahko trdimo, da sta letošnji žled in poplave, kljub vsej nesreči, med mladimi povečala zanimanje za gasilsko dejavnost. Med člani pa se je timski duh in povezanost enot še dodatno okrepil. Gasilcem na postojnskem se torej ni treba bati za podmladek, prav tako pa se lahko pohvalimo z visoko usposobljenostjo operativnih gasilcev.

 

Marko Simšič, predsednik GZ Postojna

Foto: Atelje Postojna

 

 

 

Ne spreglejte

Foto atelje Postojna z najvišjim občinskim priznanjem

Ob občinskem prazniku so v Postojni sinoči podelili najvišja občinska priznanja. Ob 100-letnici delovanja je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja