Obvestilo

Vstop v praznični december

S prižigom novoletne okrasitve na trgu pred hotelom Kras, pod veliko novoletno jelko, bodo v petek, 5. decembra, ob 17.45 Postojnčani stopili v praznični december.

Na odru pod jelko se bo občanom pridružil tudi župan, sv. Miklavž s spremstvom pa bo v praznično vzdušje pospremil predvsem najmlajše. V kulturnem programu bo nastopil otroški pevski zbor »ČRIČKI« iz Vrtca Postojna in ženska vokalna zasedba »ŠIŠKE«, ki jo sestavljajo vzgojiteljice iz omenjenega vrtca.

Naslov letošnje okrasitve je Praznična svetloba kozmosa, predvsem zato ker smo letošnje motive postavili kot vsebinski element svetleče krogle. Idejo je prispevala Špela Batič, dipl. inž. krajinske arhitekture (UN), ki je poudarila, da je tokrat nekaj manj okraskov kot prejšnja leta, saj se je ravnala po načelu »manj je več«, vendar z jasnim vsebinskim sporočilom.

Tematika  svetleče krogle kot  simbol letošnje praznične okrasitve mesta Postojna predstavlja med drugim  vzhajajoče sonce in s tem bližajočo se  pomlad –ponovno rojstvo, svetloba sonca, ki premaga temo in prinese novo spodbudo življenju in obnovi.

Svetleče krogle, ki so razporejene po mestu, pa predstavljajo skupek planetov, torej vesolje, in nas spominjajo, da je naša zemlja le delček te veličine. Iz tega se  lahko naučimo, kako smo v vesolju majhni in kako malo so pomembne naše težave in razlike med nami, ko nanje gledamo v teh razsežnostih. Z druge strani pa vidimo, kako krhek je ta naš mali modri planet in kako pomembno je paziti na to našo modro točkico v vesolju, saj je to naš edini dom.

Miklavžev sejem

Izdelke s prazničnimi motivi bodo med 15. In 18. uro na stojnicah predstavili postojnske osnovne šole Antona Globočnika, Miroslava Vilharja in Prestranek, Šolski center Postojna, postojnski srednja gozdarska in lesarska šola, varstveno delovni center, Društvo Vezi, ŠENT Postojna,  postojnski taborniki (Rod kraških viharnikov Postojna)in še nekateri.

S kulturno – glasbenim  programom bodo sejem popestrili učenci vseh treh osnovnih šol v občini in dijaki Šolskega centra Postojna.

Miran Žitko, B. M. K.

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja