Obvestilo

Ydria Motors: z novimi proizvodnimi prostori in novim imenom v novo poglavje poslovne poti

Podskrajnik/Cerknica – V podjetju Ydria  Motors so danes slovesno odprli nove proizvodne prostore, 23-letnico delovanja pod tem imenom pa so zaznamovali tudi s preimenovanjem v ebm-papst Slovenija d.o.o.

Pred dvema letoma se je ob pripravi petletnega strateškega plana na trgu, kjer posluje cerkniško podjetje, pokazala potreba po varčnih produktih nove generacije, kar je narekovalo potrebo po širitvi proizvodnih prostorov, saj je Ydria Motors v tistem času »pokala po šivih«. Predlagano investicijo v izgradnjo nove proizvodne hale na 3.000 kvadratnih metrih površine so potrdili tudi lastniki in gradnja se je takoj začela. »Ob tem smo v delu hale uredili nove prostore za razvojno-kompetenčni center in t. i. gluho sobo po najnovejših standardih,« pove Sara Čučnik, prokuristka, izvršna direktorica za ekonomiko. 2,4 milijona evrov vredno investicijo so po njenih besedah v celoti  financirali iz lastnih  sredstev.

Odprtja novih proizvodnih prostorov so se poleg predstavnikov lastnikov udeležili tudi veleposlaniva R Nemčije dr. Anna Elisabeth Prinz, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen skupaj z upravnim odborom, župani občin Cerknice in drugih, od koder prihajajo zaposleni Ydrie Motors, predvsem pa poslovni partnerji in prijatelji tega cerkniškega podjetja.

Po besedah izvršne direktorice za ekonomiko Sare Čučnik  v Ydrii Motors beležijo konstantno rast, v zadnjem poslovnem letu so imeli z 68 milijoni evrov skupnega prometa in za štiri  milijone investicij. Podjetje, ki od leta 2001 posluje na lokaciji v Podskrajniku, letos pa beleži 23. leto poslovanja, zaposluje 540 delavcev in je po prometu in zaposlenosti največje podjetje v Notranjsko-primorski regiji.

Med poglavitnimi cilji Čučnikova navaja: »Tudi v prihodnosti ostati vodilno podjetje na področju bele tehnike in glavni razvoji dobavitelj podjetjem, kot so Gorenje,  Bosch, Miele …«

Ob slavnostnem odprtju so v Ydrii Motors dodali še en mejnik v novem poglavju poslovanja, in sicer se je podjetje, ki igra pomembno vlogo na globalnem trgu in je del velike skupine po 23 letih preimenovali v ebm-papst Slovenija d.o.o.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen20160609_153258

Izvrsten Mešani PZ Adoramus iz Logatca pod vodstvom Marjana Grdadolnika20160609_153807

Cerkniški župan Marko Rupar v pogovoru z voditeljico Mojco Mavec

20160609_154424

Župnik župnije Cerknica blagoslavlja nove prostore.

20160609_164344                                                                 Grafit lokalnega umetnika pred vhodom v novo halo

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja