Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Z Božično-novoletno razstavo logaški likovniki sklenili izjemno ustvarjalno leto

V Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec so sinoči odprli tradicionalno  Božično-novoletno razstavo Društva likovnikov Logatec, enega najvidnejših in tudi najaktivnejših likovnih društev v Sloveniji.

Po besedah predsednikalogaških likovnikov Janeza Ovsca je vsak izmed članic in članov za razstavoprispeval svojo, v nekem smislu referenčno sliko, tisto, ki ga je v letošnjemletu najbolj nagovorila. Iztekajoče se leto je Ovsec označil v presežnikih, saj je imelo Društvo likovnikov Logatec prav vsak mesec eno ali celo dve razstavi,tako v Logatcu kot tudi drugod po Sloveniji, vrhunec leta pa je predstavljalaposthumna razstava v spomin logaškemu slikarju Francu Muscu ob 70-letnicinjegovega rojstva.

O razstavi je v nadaljevanju spregovorila nenadomestljiva likovna kritičarka AnamarijaStibilj Šajn, ki je med drugim povedala, da so logaški likovniki  z letošnjimi razstavami dokazali, da nisoživi samo v Logatcu, temveč so odprti za nove člane in nova prizorišča. »Zavedati se morate, da je vsako likovno delo za vas svetloba, ki vam morda odpira nove poti in posveti v vsak kotiček vaše likovne stvaritve,« je dejala Stibilj Šajnova. Božično-novoletno skupinsko razstavo je označila kot popotovanje skozi različne likovne sfere. Obenem je že napovedala nekaj pomembnih dogodkov v prihodnjem letiu, kot, denimo, skupinske razstava na gradu Snežnik in gostovanji likovnikov iz Mengša in Goriških Brd.

Člani Društva likovnikov Logatec so se ob robu razstave po tradiciji medsebojno obdarili – bodisi s svojimi slikami ali s kakim drugim uporabnim predmetom. Odprtje je z igranjem flavte glasbeno obogatila mag. Jurka Zoroja, učiteljicain lastnica zasebne glasbene šole, logaški likovniki pa so prijazno pozornost izkazali tudi nekaterim posameznikom, ki smo tako ali drugače skozi vse leto spremljali in beležili njihove razstave.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja