Obvestilo

Z dobrodelnim treningom motokrosa na pomoč Maksu Mausserju

Ekipa Irt Brothers s prijatelji tudi letos organizira dobrodelni trening. Letos zbirajo sredstva za pomoč pri rehabilitaciji:

Maksu Mausserju enemu od največjih mladih upov Slovenskega motokrosa, ki mu je letos nesreča pred začetkom sezone preprečila njegov debi na svetovnem prvenstvu motokrosa v kategoriji MX2. Maks je z veliko željo ter borbenostjo že odlično napredoval pri rehabilitaciji. Z njegovo voljo nam je lahko vsem zgled kako se spoprijeti s težavami v težkih trenutkih.

Anej Doplihar, kandidat za slovensko reprezentanco 2016, je z ekipo APJ Racing osvajal sam vrh slovenskega motokrosa in se preizkusil celo v najbolj prestižnem tekmovanju MX2, za veliko nagrado Švice 2016. Žal pa je malo kasneje nesrečno padel na pokalni tekmovanju Slovenije in si močno poškodoval hrbtenico. Po padcu je ostal paraplegik. Kljub vsem težavam pa je našel novo šport. V septembru se je udeležil prve tekme za svetovno prvenstvo v parakolesarstvu.

Sebastjan Bahur se je pred nesrečnim padcem udeležil tekme za Italjansko prvenstvo Triveneto v Mantovi, kot eden izmed najbolj perspektivnih mladih voznikov v Slovenskem motokrosu. Med ostalimi vozniki je veljal za živahnega intuziasta vratolominh skokov. Po padcu v Mantovi pa je žal ostal tetraplekig.

Trening bo potekal 19.10.2019 v Žireh. Prijavljenih je že več kot 50 voznikov in vsak izmed njih bo prispeval 60EUR v sklad za pomoč fantom. Trening bo  potekal pod vodstvom štirih trenerjev. Treh bratov Irt: Matevža, Jerneja in Petra ter očeta Andreja. Prijavljene voznike bomo razdelili v štiri skupine, ki bodo celoten trening ostale skupaj. Menjale pa bodo trenerja. Skozi cel dan treninga je poudarek na tehniki vožnje ter varnosti voznikov. Smisel treninga je, da se vozniki naučijo voziti čim bolj varno in pravilno. Naučili pa jih bomo tudi kakšen trik, ki pride prav pri prehitevanju. Na trening pa poleg voznikov vabimo tudi vse navdušence nad motokrosom, da s skupnimi močmi zberemo čim več sredstev za fante.

Fantje, kot so Maks, Anej in Sebastijan so nam lahko vzor, kako tudi težje trenutke prebroditi z pozitivno voljo in veseljem. Dokaz, da se da v življenju marsikaj doseči. Res pa je, da potrebujejo tudi našo pomoč, da si lahko olajšajo svoje vsakdanje življenje. Zato bi bili veseli vsake pomoči, saj si jo zaslužijo.

Zato se obračamo tudi na vsa podjetja, posameznike, ljubitelje motorjev, bencina, da stopimo ponovno skupaj, in da fantom pomagamo tudi letos.

Več o dogajanju na lanskoletnem dobrodelnem treningu pa si lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://www.sport-tv.si/video-dobrodelni-motokrosisti-in-prijatelji-v-pomoc-aneju-in-sebastjanu/

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja