Obvestilo

Z donacijo Zavarovalnice Triglav na Blokah do potrebne opreme civilne zaščite

V okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri, ki jo že šesto leto zapored izvaja Zavarovalnica Triglav, je Občina Bloke danes prejela donacijo v višini dva tisoč evrov. Po besedah župana Jožeta Dolesa bo ta donacija namenjena za dokup opreme za potrebe bloške civilne zaščite. »Kupili bomo kardiološki stol, s katerim ob reševanju pacienta ali poškodovanca lažje spravimo iz objekta in je njegovo zdravje manj ogroženo, in za nakup reanimacijskega kovčka, ki se uporablja na terenu, ko je to potrebno,« pojasnjuje Doles in dodaja, da bo dodatno opremo uporabljala prva pomoč, ki deluje v okviru civilne zaščite. »V manjši občini, kot so Bloke, vedno računamo na tesno sodelovanje tako gasilskih društev, civilne zaščite in oseb iz zdravstvenega doma.« Dogodka sta se med drugimi udeležila tudi vodja bloške civilne zaščite Stane Jakopin in direktorica ZD Cerknica Olga Doles.

V Zavarovalnici Triglav, največji finančno-zavarovalni ustanovi v regiji, ki bo prihodnje leto zaznamovala 120 let delovanja, želijo z akcijo Za boljši jutri prispevati k ozaveščanju in zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod. »Namesto da kupujemo ta darila majhnih vrednosti, raje ustvarimo korist za širšo javnost. Izbiramo  projekte, ki niso namenjeni enemu človeku, ampak za širši javnosti in v korist ter v dobro vsem,« je dejal direktor postojnske območne enote Zavarovalnice Triglav Jože Celin.

Letos je Zavarovalnica Triglav podprla skoraj 30 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, območna enota Postojna pa je letos izbrala dva najbolj oddaljena, in sicer na Blokah in v Brestanici, ki jo bodo obiskali jutri.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja